Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 08:50
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 23 декабря 2011

Коментар по акціях ХМБЗ "Світло шахтаря"

КІНТО

Ціна акції «Світло шахтаря» на тримісячному інтервалі знижувалась від початкового рівня 0,45 грн. до 0,22 грн., але на сьогодні знову повернулась до ціни тримісячної давнини в 0,45 грн. за одну акцію, маючи гіршу динаміку порівняно з індексом УБ на 2,55 в.п. При відновленні ціни на місячному інтервалі, динаміка ціни акції підприємства виявилась кращою за індекс УБ на 62 в.п. Таке співвідношення значною мірою пояснюється низькою ліквідністю акції.

За 10 місяців поточного року виробництво конвеєрів склало 65 шт. в порівнянні з 44 за аналогічний період 2010 року. Приріст обсягів виробництва продукції за 10 місяців 2011 року склав 48% в порівнянні з 10 місяцями 2010 року. При цьому чистий дохід за результатами трьох кварталів поточного року збільшився на 22% при збільшенні обсягів виробництва на 39% порівняно з
аналогічним періодом минулого року
. Рентабельність за EBITDA порівняно з 2 кварталом 2011 року зросла на 10 в.п. до 24%; за чистим прибутком – на 8 в.п. до 15%. Таким чином, нині прибутки підприємства відображають позитивну динаміку збільшення обсягів виробництва та робитимуть це і надалі, зважаючи на існуючі замовлення 2012 року та можливість підвищення рівня завантаженості виробничих потужностей.

3 грудня на підприємстві були проведені загальні збори акціонерів, що підтвердили високу завантаженість виробничих потужностей на весь 4 кв. 2011 р. та впевненість у гарних результатах 2012 р. Підприємству вдається більшою мірою нарощувати замовлення від приватних, ніж від державних шахт.

Акції компанії на сьогодні торгується з трейлінговими коефіцієнтами EV/S=0,31; EV/EBITDA = 1,9; P/E = 3,8, порівняння яких з аналогами вказує на значний потенціал росту ціни акції.

Отже, на сьогодні акції ХМБЗ «Світло Шахтаря» при ціні 0,45 грн. торгуються на рівні привабливому для інвестування, особливо враховуючи поточну завантаженість підприємства та стабільний попит на продукцію щонайменше в найближчий рік. З іншого боку, низька ліквідність акцій підприємства визначає рекомендацію як високоризиковану. Вважаємо, що позитивні зміни в діяльності підприємства мають привернути увагу ринку та бути реалізовані в фундаментальному зростанні ціни акції. Рекомендуємо купувати акції ХМБЗ «Світло шахтаря».



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду