Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 07:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 21 февраля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1507,88-0,47%

Український ринок знову впав у коматозний стан. Обсяги торгів у понеділок склали мізерних 3 млн. грн. на ринку заявок. Сам індекс УБ зріс на 0,5%, в основному за останні півгодини торгів. За таких умов акції коливалися в межах спредів та дуже вузьких діапазонів. Єдиним емітентом, який слід відзначити, був Стахановський ВБЗ, акції якого вистрілили одразу на 11%. З 16 січня, коли SVGZ досяг мінімуму, акції зросли вже на 69% – максимальний результат на ринку. Відсутність очевидного приводу для такого зростання (новини, фінансові результати тощо) наштовхує на думку про те, що деяким інвесторам раніше за інших стала доступна інформація про діяльність заводу у лютому, і вони вирішили діяти на випередження усього ринку, скуповуючи та розганяючи акції. Така «поведінка» Стахановського заводу була характерна і до цього, як на зростанні, так і на падінні.

Найважливішою подією вчорашнього дня стала угода про порятунок Греції згідно нового, затвердженого у жовтні, плану на €130 млрд. Пізно ввечері міністри фінансів Євросоюзу ухвалили цей план, згідно з яким приватний сектор погодився добровільно списати 53,5% номінальної вартості облігацій на суму €107 млрд., а ЄЦБ віддасть прибуток, отриманий від купівлі грецьких облігацій (ЄЦБ не буде списувати їх вартість), грецькому уряду (близько €12 млрд.). Таким чином, Греція уникне дефолту 20 березня, коли їй було б необхідно виплатити €14,5 млрд. боргу (цей борг, до речі, також підпадає під реструктуризацію). 

Євро зросло до майже $1,33 після оголошення результату перемовин. Акції в основному залишилися без змін. Сьогодні зранку на азійських торгах ринки помірно зростають, ф’ючерси також сигналізують про невелике зростання на європейських та американських торгах. Втім, російський РТС знижується на 1%, дещо нівелюючи позитив на відкритті українського ринку.

Новини

За даними Держкомстату, ріст промислового виробництва у січні 2012 р. в порівнянні з січнем 2011 р. склав лише 2%. При цьому спостерігалось зниження по багатьох промислових групах.

Президент Янукович пояснив непогодою уповільнення темпів економічного зростання до 6% в порівнянні з січнем 2011 р.,
і повідомив, що через це не очікується прискорення темпів зростання і у лютому.
Прем’єр-міністр доручив Мінекономіки та Мінфіну проаналізувати можливі заходи по стимулюванню промисловості.

Коментар аналітика: Негативна новина. Тенденція до спо-вільнення зростання виробництва промислової продукції чітко простежується з жовтня 2011 року. Вочевидь це негативно вплине на темпи зростання ВВП та макроекономічну ситуацію в цілому, включаючи і курс національної валюти.

У січні банківська система України показала прибуток у розмірі 650 млн. грн.

Коментар аналітика: найвищий результат з листопада 2010 року, і 3-й прибутковий місяць банківської системи з останніх 4-х. Це Однозначно, це – позитивна новина, хоча прибутковість суттєво коливається від банку до банку.

З початку року обсяг розміщення ОВДП склав 3,8 млрд. грн. при запланованих на січень-лютий 4,3 млрд. грн.

Коментар аналітика: Мінфіну довелося досить різко підняти ставки доходностей по облігаціях. Так, останній аукціон 2-річних ОВДП відбувся під 15% річних, тоді як ще у грудні 2-річні ставки складали ~10%. Гранична доходність по 3-місячним піднялася до 15%, тоді як у грудні вона сягала 13,5%.

Загалом, січень-лютий не надто завантажений місяць з точки зору залучень. Труднощі можуть виникнути у березні, коли Мінфін планує залучити 8 млрд. грн. по ОВДП та $1,5 млрд. на зовнішніх ринках.


Настроение рынка на 21 февраля 2012
Падение
7 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов: "медведи" торжествуютПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
Premarket: дождались?!
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант Dragon Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду