Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 07:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 24 февраля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1508,56+1,1%

У четвер, 23 лютого, індекс Української біржі продемонстрував зростання всього на 0,38%. Такий достатньо невпевнений рух цін на акції українських компаній супроводжувався різнонаправленою динамікою основних Західноєвропейських фондових індексів. Головним фактором, який стримував зростання цінових рівнів, став невтішний прогноз Європейської Комісії по зростанню економіки Євросоюзу у 2012 році. Незважаючи на позитивні сигнали з фронту боргових проблем Греції, загрозу уповільнення темпів економічного зростання в старій Європі ніхто не відміняв. Цілком логічно, що як тільки на політичному рівні ринки бачать більш-менш зрозумілий сценарій розвитку подій, їх головна увага відразу перемикається на фундаментальні економічні показники і прогнози по їх динаміці. Торги на ринку США, де позитивних факторів останнім часом більше, ніж у Європі, завершились невеликим зростанням основних бенчмарків.

Загальний обсяг торгів на фондовому ринку Української біржі був найнижчим за всі торгові дні з початку тижня і сягнув 34,03 млн. грн., з яких майже 10,7 мільйонів припало на ринок заявок. З індексних емітентів знизились лише акції AZST (-0,14%) та UTLM (-0,02%). Натомість так звані «блакитні фішки» зростали в ціні,  найбільше зросли акції BAVL (0,86%) та CEEN (0,71%).

В п’ятницю, 24 лютого, зовнішній потік макроекономічної статистики буде відносно невпливовим, і враховуючи те, що це останній торговий день тижня, обсяги торгів на українському фондовому ринку залишаться на низьких рівнях. Станом на
8 годину ранку азійські індекси знаходяться в «зеленій» зоні, незначне зростання показують і ф’ючерси на американські бенчмарки. На валютному ринку євро продовжує зростати проти долара. А от на ринку дорогоцінних металів золото і срібло дещо корегуються після стрімкого зростання в ціні напередодні.

Новини

За попередніми даними, ЕК «Донбасенерго» зменшила чистий збиток у 2011 році до 27,53 млн. грн. (2010 р. чистий збиток склав 148 млн. грн.).

Коментар аналітика: Нейтральна новина для ціни акцій компанії. З одного боку, зменшення збитків за рік це хороший знак, але його вже закладено в ціну акцій компанії. А в четвертому кварталі компанія отримала збиток у 78 млн. грн., після двох прибуткових кварталів (другого та третього: 87 та 48 млн. грн. відповідно). Зважаючи на рівень тарифів на електроенергію у перші місяці нового року та обсяги виробництва, можна очікувати зростання чистого доходу в першому кварталі 2012 року, а от прибутковість скоріше за все буде близькою до нуля. Більш позитивною інформацією для Донбасенерго є оголошення про продаж державного пакету акцій компанії вже у червні цього року.

Настроение рынка на 24 февраля 2012
Падение
0 14
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: ситуация на рынках неоднозначнаРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаРост
Аналитический департамент SORTIS
Комментарии к открытию рынкаРост
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Драйвер роста- встреча G 20
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров
Premarket 24/02: зарубежные инвесторы удерживают ключевые индексные уровниРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Обзор рынка акций перед открытием (24.02.2012)
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду