Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 07:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 28 февраля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1473,91-0,86%

Учорашній день на УБ виявився найгіршим за останні 11 торгових сесій. Індекс УБ впав на 1,5% до 1487 пунктів на 10-мільйонному обсязі торгів. Лідерами зниження стали ліквідні акції: Концерн Стірол, Центр- та Донбасенерго, Райффайзен Банк Аваль та Укрсоцбанк. Єдиною блакитною фішкою, що зросла, став Єнакієвський МЗ, який підвищився майже на 5% після несподіваної новини про прибуток підприємства у 4 кв.

Зниження українського ринку йшло слідом за песимістичними настроями на європейській сесії. Саміт міністрів фінансів Великої Двадцятки вирішив відкласти питання збільшення ресурсів МВФ для підтримки кризових країн, зокрема Євросоюзу, до тих пір поки Європа не забезпечить потужніший захист периферійних країн. Це означає, що Німеччина повинна відмовитися від своєї жорсткої позиції щодо небажання збільшувати обсяги фондів ESM та EFSF, або їх об’єднання (як варіант). Вважається, що це питання може бути вирішено на саміті ЄС 1-2 березня, і позитивне вирішення відкриє шлях до збільшення ресурсів МВФ країнами G-20 наприкінці квітня.

Поки ж, німецький парламент проголосував за нову програму для Греції у €130 млрд., а агенція S&P знизила рейтинг Греції до «вибіркового дефолту». Ця новина вчора пізно ввечері знизила американські індекси, які протягом дня зуміли відіграти майже 1-відсоткове падіння на початку сесії.

Водночас, ця новина не мала суттєвого впливу на інвесторів на сьогоднішній азійській сесії, яка проходить з непоганим зростанням. Однією з причин зростання є зниження цін на нафту з $110 за барель. Дорога нафта б’є по економіці Азії, яка є імпортером цього ресурсу. Іншою причиною називають очікування завтрашніх результатів аукціону ЄЦБ по 3-річним кредитам під 1%.

Таким чином, позитивний початок дня сприятиме підвищенню акцій і на українському ринку. Можливо, що індекс повернеться вище позначки 1500, яку він пробив униз вчора.

Новини

Зростання економіки України у січні різко загальмувало.

Коментар аналітика: Так, індекс виробництва базових галузей уповільнився у січні до 3,1% р/р проти 5,0% р/р у грудні та
9,3% р/р у січні 2011 року. Це дуже різке вповільнення, перші ознаки якого стали помітними ще у жовтні-листопаді. Основним чинником зниження темпів росту стало: 1) вичерпання позитивного ефекту від сільського господарства; 2) уповільнення промисловості до 2% річних з майже 8% у січні 2011 року.

До певної міри негативним чинником для економіки стали погані погодні умови наприкінці січня та на початку лютого, через що такі галузі, як роздрібна торгівля, будівництво та частково промисловість були змушені скоротити обсяги виробництва. Однак негативний ефект від холодної погоди частково нівелювався нарощенням виробництва електроенергії та добуванням корисних копалин.

НКРЕ збільшила прогнозну оптову ціну на електроенергію на березень 2012 р. на 4%, до 670,94 грн. за МВт/год. (без ПДВ), порівняно з встановленою для лютого.

НКРЕ прогнозує, що в 2012 р. зростання прогнозної оптової ціни на електроенергію не перевищить 10%.

Коментар аналітика: Позитивна новина. Таким чином, з початку року оптова ціна зросла на 8,2% порівняно з груднем 2011 року.

У січні 2012 тарифи для генеруючих компаній були вищими, ніж у січні минулого року, але нижчими в середньому на 6-7%, порівняно з груднем. А подальше зростання прогнозної оптової ціни свідчить про зростання і тарифів на електроенергію, і виробництва ТЕС НАК «ЕКУ», що матиме позитивний вплив на їх фінанси.

В минулому році озвучувалось, що так звана середньозважена оптова ринкова ціна на електроенергію зросте на 15% р/р. Фактично ж показник зріс на 17,7%.

За попередніми даними СЗ «Залів» закінчив 2011 рік з чистим прибутком 0,712 млн. грн.

Коментар аналітика: Позитивна новина для СЗ «Залів». Компанія в 4 кв. минулого року отримала майже 27 млн. грн. чистого прибутку (в 1П2011 р. – 26 млн. грн. чистого збитку), що дозволяє їй вийти на прибутковий рівень діяльності.
Настроение рынка на 28 февраля 2012
Падение
4 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
На локальном рынке по-прежнему преобладает медвежий настройПадение
АЛОР УКРАИНА
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов: Отработка технических уровней прошла успешноПадение
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант DragonCapital
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: рынок на распутье
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант DragonCapital
ПремаркетРост
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
Одобрение помощи Греции не вызвало энтузиазма
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду