Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 07:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 29 февраля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1474,12+0,01%

Сьогодні найбільш визначальною подією стане оголошення результатів другого аукціону ЄЦБ по наданню 3-річних кредитів банкам під 1%. Ринок очікує, що в середньому обсяг залучених банками коштів складе €470 млрд. проти €489 млрд. у грудні 2011 року. Очевидно, що як і у випадку з американським QE, як більші, так і менші обсяги порівняно з очікуваннями будуть сприйняті ринком негативно. Публікація результатів відбудеться о 12.15 за київським часом.

Напередодні зарубіжні ринки продемонстрували помітний оптимізм, коли американські індекси зросли до своїх найвищих значень з 2008 року, а NASDAQ взагалі до 11-річного максимуму. Посприяли цьому непогані дані по споживчим настроям в США, які значно перевищили очікування. Натомість відверто слабкі дані по замовленням на товари довгострокового використання ринок проігнорував.

На українському ринку панував негатив. Втрата інтересу іноземних інвесторів до України, переміщення активності приватних інвесторів та спекулянтів на строковий ринок та вихід ряду брокерських компаній з України призвели до суттєвої втрати ліквідності на ринку заявок. В результаті, вчора індексний комітет УБ був змушений скоротити кількість позицій в індексі на третину – з 15 до 10. Випали з індексного кошику Концерн Стірол, Укртелеком, Стахановський та Крюківський ВБЗ, Ясинівський КХЗ. Звісно, що це негативний сигнал інвесторам, але він досить об’єктивно відображає поточний (депресивний) стан на ринку.

В усякому разі, вчора індекс УБ знизився ще на 0,9% до 1474 пунктів. Обсяги торгів знову склали скромних 10 млн. грн. Найбільше з ліквідних акцій втратили вагонобудівники: по 2,1%, Концерн Стірол – 1,8%, Центренерго – 1,7%. Укртелеком та Ясинівський КХЗ знизилися на 1,3% та 1,2% відповідно. Слабкість українського ринку загрожує тим, що у випадку низхідної корекції на зарубіжних майданчиках, яка до речі може розпочатися вже незабаром, українські акції можуть доволі сильно провалюватися, не знаходячи підтримки.

Тим не менш, сьогодні зранку настрій на азійських майданчиках досить оптимістичний; російські акції також розпочали день
1-відсотковим зростанням. Усі очікують результатів європейського LTRO і, вочевидь, основний рух відбуватиметься вже ввечері. Українські акції, таким чином, мають зовнішню позитивну підтримку, і можуть дещо відскочити після втрат останніх днів.

Новини

Імпорт залізної руди в Китай цього року може скоротитися на 14% відносно рівня минулого року, оскільки зростає рівень видобутку корисних копалин у країні, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на думку експертів Китайської асоціації гірничорудної промисловості (China Mining Association, CMA).

За прогнозом CMA, до Китаю в цьому році буде завезено 590-650 млн. тонн залізної руди, тоді як в 2011 обсяг імпорту склав рекордні 686 млн. тонн.

Китайські потужності з виплавки сталі до кінця року можуть скласти 870 млн. тонн, тоді як кінцевий попит залишиться на рівні 700 млн. тонн.

Коментар аналітика: негативна новина для ГЗК. За таких умов спотові ціни на руду можуть сильно знижуватись, так як поступово утвориться відчутний надлишок сировини. Україна в 2011 році експортувала більше 34 млн. тонн ЗРС, і хоча прямі поставки в Китай невеликі, опосередкований вплив на обсяги експорту також може бути значним.

Холдинг «ДТЕК» планує провести IPO столичної енергокомпанiї ПАТ «Київенерго». Про це повідомив голова наглядової ради компанії I. Плачков. «Це тривалий процес, який потребуватиме до чотирьох років», – сказав вiн.

Коментар аналітика: позитивна новина, але наразі вона не впливатиме на ціну акцій Київенерго.



Настроение рынка на 29 февраля 2012
Падение
1 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынка
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов: весь мир растет, а Украина отстает
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Premarket: Утреннего позитива вряд ли хватит надолгоРост
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга DragonCapital
Индекс УБ понесёт потериПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду