Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 05:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 2 марта 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1462,72-0,49%

У четвер, 1 березня, українські фондові індекси продовжували демонструвати негативну кореляцію із світовими бенчмарками, яка спостерігається вже щонайменше місяць. Незважаючи на помірно оптимістичні настрої на світових фінансових ринках, український фондовий ринок і далі залишається на рівнях близьких до річних мінімумів, що супроводжується низькою активністю його учасників. Відтак, у четвер індекс «Української біржі» знизився на 0,28%, а індекс ПФТС втратив 0,42%. Європейські та американські бенчмарки навпаки зросли.

Загальний обсяг торгів на фондовому ринку Української біржі сягнув 35,88 млн. грн., що є рекордно низьким рівнем за всі попередні торгові сесії поточного тижня. Серед індексних акцій уникнути зниження змогли лише акції таких емітентів, як AVDK, MSICH та STIR. Серед них найбільше зростання продемонстрували акції AVDK (+2,32%). Найбільше ж зниження відносно індексу показали акції ZAEN (-3,15%) та UNAF (-2,49%).

Сьогодні, в п’ятницю, важливих макроекономічних даних із найбільших економік світу буде відносно небагато, а отже, вагомого зовнішнього впливу на хід торгів на українських майданчиках не буде. Станом на 9 годину ранку азійські індекси демонструють зростання. В зеленій зоні також знаходяться ф'ючерси на американські фондові бенчмарки. Незважаючи на зовнішній позитивний фон, спрогнозувати з великою ймовірністю динаміку українського фондового ринку в межах одного дня при поточній активності – практично неможливо.

Новини

Українські трубні заводи збільшили обсяг виробництва сталевих труб у лютому на 15% м/м, до 202 тис. тонн.

Л. Ксаверчук, генеральний директор «Укртрубпром», очікує, що в 2012 р. загальний обсяг виробництва сталевих труб в Україні буде не менший, ніж у 2011 р., але українські трубники не вироблять більше, ніж 2 500 тис. тонн труб (2 213 тис. тонн в 2011 р.)

Коментар аналітика: Позитивна новина. Таким чином, за два місяці 2012 року трубні заводи виробили 379 тис. тонн продукції (+8,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року). Незначне зростання за перші два місяці 2012 можна пояснити сезонністю. Крім того, експерти зазначають, що основна частина вітчизняних сталевих труб експортується, а внутрішнє споживання поки що низьке, зважаючи і на погодні умови, і на відсутність фінансування державних програм.

Традиційно для останнього року Харцизький трубний завод показав високе завантаження – 70,9 тис. тонн. труб великого діаметру, тож за перші два місяці 2012 р. обсяг виробництва зріс на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Хорошу динаміку демонструє на початку року і Новомосковський трубний завод – 36,3 тис. тонн сталевих труб за січень-лютий (+41%). Зважаючи на зимові місяці, можна очікувати, що надалі показники Новомосковського ТЗ зростуть щонайменше до 20-22 тис. тонн, а це означатиме річне зростання обсягів виробництва на 15%. При цьому інший завод групи «Інтерпайп» – Нижньодніпровський трубопрокатний – поки що продовжує працювати з місячним виробництвом 35 тис. тонн. За два місяці НТЗ виготовив 69 тис. тонн труб (+6%). В той час як «Ніко-Тьюб», так само як і Новомосковський ТЗ, збільшив обсяги виробництва продукції у цей період на 44%.

ДМЗ ім. Комінтерну у лютому збільшив обсяг виробництва сталевих труб на 18% порівняно з лютим 2012, але за рахунок низького обсягу у січні, в цілому за два місяці 2012-го завод зменшив виробництво порівняно з аналогічним періодом минулого року на 2% (28 тис. тонн).

Дніпропетровський трубний завод все ще має низьке завантаження виробничих потужностей – всього 10,4 тис. тонн труб за перші два місяці 2012 р.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в об'єднанні коксохімічних підприємств «Укркокс», виробництво коксу
в лютому склало 1492 тис. тонн.

Українські коксохімічні заводи в січні-лютому 2012 року скоротили виробництво металургійного коксу 6%-вої вологості на 1% порівняно з аналогічним періодом 2011 року – до 3144 тис. тонн.

Виробництво коксу

Лют.12

2міс.

2012

Лют.12/

Січ.12

2міс.12/

2міс.11

Авдіївський КХЗ

339

732

-14%

0%

Алчевський КХЗ

286

584

-4%

24%

Ясинівський КХЗ

130

255

4%

6%


Коментар аналітика: результати, які можуть призвести до руху цін акцій емітентів: варто відзначити позитивний результат Алчевського КХЗ — +24%, наразі основним чинником цього є низька база порівняння. Зростання обсягів виробництва на Ясинівському КХЗ в короткі місяці свідчить про можливості збуту продукції, незважаючи на невизначеність із виплавкою сталі на Донецьксталі. Ми позитивно оцінюємо перспективи акції даного емітента у 2012 р.




Настроение рынка на 2 марта 2012
Падение
3 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Ликвидность от ЕЦБ держит индексы на плавуПадение
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Постмаркет
АЛОР УКРАИНА
Premarket: продолжаем верить в чудоПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Грецию в очередной раз спасли
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду