Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 05:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 марта 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1419,7+0,51%

Учорашній день український ринок завершив фактично з нульовим результатом. Зростання, яке розпочалося на початку торгової сесії, швидко викликало хвилю продаж, в результаті чого другу половину дня індекс УБ торгувався у мінусі. Як бачимо, навіть дисконт, який виник за період вихідних між українським та зарубіжними ринками, що виросли на 2-3% у середу-п’ятницю, не був достатнім для щонайменшого ралі. Песимізм продовжує панувати серед учасників ринку і поки що не видно жодних чинників, які б змінили ситуацію на краще у найближчі тижні.

Вже традиційно обсяг торгів на ринку заявок становив менше 10 млн. грн., а кількість угод лише незначно перевищила 1 тис. Найбільша активність, як завжди, спостерігалася у акціях Центренерго, Алчевсього МК та Мотор Січі. Інші акції відставали у активності з великим відривом. Лідерством у зростанні відзначилися акції ENMZ та SVGZ, які підскочили на 3,1% і 2,1% відповідно.

На зовнішніх ринках оптимізм кінця минулого тижня, пов’язаний з реструктуризацією приватного боргу Греції, дещо вщух, хоча провідні індекси змогли завершити день у плюсі. Зараз увага переноситься до засідання ФРС США, яке відбудеться сьогодні о 21.15 за Київським часом. Оскільки ціни на активи все-таки частково відображають очікування інвесторами програми QE3, на яку непрямо натякали представники американського центробанку, непогані макроекономічні дані останніх місяців можуть змусити змінити риторику офіційних представників ФРС. Якщо так, то ринок може скоригуватися на цій новині.

В усякому разі, зранку азійські майданчики демонструють помірний оптимізм серед інвесторів, який переноситься і на європейську сесію. Ми не очікуємо значних рухів на нашому ринку. Скоріше за все, нейтрально-низхідна динаміка ринку збережеться у наступні тижні.

Новини


Монетарна статистика у лютому:

  • ЗВР впали на $300 млн. до $31050 млн.
  • Монетарна база знизилася на 0,6% м/м до 228,5 млрд. грн.
  • Річні темпи впали до 5,1% р/р
  • Грошова маса зросла на 0,6% м/м і на 12,3% р/р.
  • Депозити та кредити в економіку стагнували у січні-лютому, знизившись на 0,1% та 0,2% з початку року відповідно.
  • Чиста купівля валюти населенням склала -$920 млн. за 2 місяці 2012, порівняно з -$3518 млн. у 4 кв. 2011 та -$3273 млн. у 1 кв. 2011.

Коментар аналітика: Статистика свідчить про наступні тенденції:

1) З України продовжується відтік валюти, хоча дещо меншими темпами, ніж у вересні-грудні 2011 року. Частково цьому сприяло ослаблення відтоку у валюту на готівковому ринку та відносне покращення платіжного балансу у січні (сезонний ефект).

2) Водночас, НБУ допускає скорочення монетарної бази. Тобто, коли гривнева маса перетікає у валюту, НБУ не надто активно втримує гривневу масу від скорочення. Тобто, якщо ЗВР впали на 1% то монетарна база – на 0,6%. Утримання тенденції до скорочення монетарної бази протягом декількох місяців може призвести до кризи ліквідності в системі та зростання ставок.

ПАТ «ШУ «Покровське» у 2011 році отримало чистий прибуток 122 млн. грн. Відповідно до оголошення про проведення 19 квітня річних зборів акціонерів, його активи в минулому році збільшилися на 14,7% — до 4 985 млн. грн.

Коментар аналітика: слабопозитивна новина. ШУ «Покровське» в 2011 році продемонструвало результат, що за чистим прибутком на 30% нижче від наших прогнозів. За поточної ціни акції коефіцієнт P/E становить 7,9. Це є наслідком як погіршення кон’юнктури на ринку коксівного вугілля в другій половині року, так і практикою трансфертного ціноутворення.

ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» в 2011 році отримало чистий прибуток у розмірі 291 млн. грн.

Відповідно до оголошенням про проведення 17 квітня річних зборів акціонерів, непогашений збиток на кінець минулого року склав 2 млрд. 121 млн. грн.

Коментар аналітика: негативна новина. При річному результаті по чистому прибутку у розмірі 291 млн. грн., зрозуміло, що Алчевський МК в 4-му кварталі 2011 року зазнав збитків на суму 291 млн. грн.


Настроение рынка на 13 марта 2012
Падение
0 15
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: оптимизм в преддверии заседания ФРС и в надежде на запуск QE3Рост
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаРост
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Утренний обзорРост
ООО "Навигатор-инвест", Виталий Булынин.
ПремаркетРост
АЛОР УКРАИНА
Обзор рынка акций перед открытиемРост
Аналитический департамент SORTIS
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынкаРост
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
ФРС, не подведи !Рост
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров
Premarket: инвесторы займут выжидательную позицию перед заседанием ФРСРост
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду