Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 05:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 14 марта 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1437,95+1,29%

Індекс S&P 500 приготувався долати позначку 1400. Що цікаво, так це те, що і індекс УБ також намагається її здолати (1400), лишень тільки навпаки – зверху вниз. Загалом, на американській сесії вчора було чимало позитиву. Спочатку роздрібна торгівля у лютому показала найвищу за 5 місяців динаміку – 1,1%. Це забезпечило зростання ринку на відкритті.

Пізніше, ФРС помітно покращив свої економічні прогнози, і при цьому підтвердив намір тримати ставки на низькому рівні до 2014 року. Паралельно були опубліковані результати стрес-тестів 19 американських банків, які моделювали їх стресостійкість на випадок падіння фондового ринку на 50%, цін на житло на 21% та зростання безробіття до 13%. Чотири банки з 19 не пройшли тест, серед яких був і Citigroup.

Насамкінець, банк JP Morgan несподівано вирішив підняти на 20% дивіденди та викупити акції на $15 млрд. Це спровокувало чималий попит у акціях банків, сам JP Morgan зріс на 7%.

Позитив ледве зачепив український ринок поблизу його закриття. Покупки у акціях Укрсоцбанку, що зросли на 8,4%, та Райффайзен Банку Аваль (+2%) зумовили зростання індексу УБ з негативної зони, де він торгувався більшу частину дня, зупинившись на 0,5% вище попереднього закриття. Це зростання приховало той факт, що за підсумками сесії більша частина індексних акцій або майже не зросла, або ж знизилася. Обсяги торгів на ринку заявок були на рівні 6 млн. грн., що також не наштовхує на думку про можливий розворот низхідного тренду.

Оптимізм інвесторів, який почав помітно зростати в останні дні і наближатися до стану ейфорії, підняв акції і в Азії. Виключенням став китайський ринок, який впав на максимальних за три місяці 2,6% після заяв прем’єра про неприпустимість пом’якшення стримуючої політики у сфері нерухомості, на що так сподівалися інвестиційні банки та учасники ринку. Власне після цього акції китайських девелоперів, які, до речі, зараз є найбільшими у світі, обвалилися на 4%. Такі події дещо вгамували «бичачі» настрої інвесторів на пізній азійській сесії, що зараз можна бачити у помірному зниженні ф’ючерсів на європейські та американські індекси.

Сьогодні буде вільний від важливих макроекономічних даних день, і ми очікуємо, що світовий ринок дещо консолідується під впливом фіксації прибутків. Це може обмежити можливе зростання на нашому ринку.

Новини

За даними інформаційного агентства «Інтерфакс Україна», ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» у січні-лютому 2012 року збільшило виробництво вантажних вагонів на 5% порівняно з аналогічним періодом 2011 року — до 1755 шт.

У лютому, в порівнянні з січнем, завод знизив виробництво вантажних вагонів на 24,5% — до 755 шт.

Коментар аналітика: слабонегативна новина. До виникнення проблем із сертифікатами на вагонне литво та пожежі на Крюківському ВБЗ ми очікували, що завод виготовить близько 2730 шт. вантажних вагонів у першому кварталі 2012 року.
За перші два місяці виготовлено 1755 шт., а план на березень — 700 шт., таким чином Крюківський ВБЗ по виробництву вийде на показники, що на 10% нижчі за наші прогнози на початку року.
Як ми вже зазначали, за умов високого попиту підприємство зможе компенсувати простої нарощенням виробництва в наступних періодах, однак звітність за перший квартал буде гіршою, ніж очікувалось.

За результатами 2011 року Луганськтепловоз отримав чистий прибуток у розмірі 71,8 млн. грн., тоді як у 2010 році мав чистий збиток у 7,5 млн. грн.

Коментар аналітика: Таким чином, у четвертому кварталі Луганськтепловоз отримав чистий збиток 12,5 млн. грн., тоді як у третьому кварталі мав чистий прибуток 84 млн. грн. На наш погляд, це може бути пов’язано не тільки із зменшенням обсягів виробництва з 36 секцій тепловозів у третьому до 28 у четвертому кварталі, а і все ще присутнім трансфертним ціноутворенням на підприємстві. Тож річна рентабельність за чистим прибутком Луганськтепловозу склала 4,5%.

При цьому у 2011 році компанія збільшила обсяги виробництва до 1,6 млрд. грн. (+67% р/р), а в 2012 році планує збільшити цей показник ще на 50% до 2,4 млрд. грн.



Настроение рынка на 14 марта 2012
Падение
1 14
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынкаРост
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов: покупатели пока не спешат покидать рынокРост
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Утренний обзор рынков от "Навигатор-инвест"Рост
ООО "Навигатор-инвест", Виталий Булынин.
Premarket: есть повод для долгожданного роста?Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынкаРост
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Укрсоцбанк – вслед за банковским сектором СШАРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду