Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 05:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 16 марта 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1388,12-1,55%

У четвер, 15 березня, торги на Українській біржі в черговий раз продемонстрували свою непередбачуваність. Незважаючи на те, що практично всю торгову сесію індекс знаходився на значеннях близьких до значень попереднього дня, під кінець торгів ми побачили надзвичайно різке зниження бенчмарку. Після цього ринок дещо відіграв втрачені позиції, однак торги все одно закрились на рівнях значно нижчих від рівнів попереднього дня – індекс Української біржі втратив 1,95%. Однією з причин
такої динаміки міг стати перегляд рейтинговим агентством Standard & Poor’s прогнозу рейтингу України зі стабільного на негативний. Що стосується кон’юнктури на іноземних фондових ринках, то протягом дня спостерігалась висхідна динаміка у більшості світових фондових індексів. Пояснюється така поведінка на ринках хорошою макроекономічною статистикою зі США, а також нейтральністю тих новин, що надходили з єврозони.

Обсяг торгів на фондовому ринку Української біржі у четвер був найбільшим за всі попередні торгові сесії поточного тижня і сягнув 63,5 млн. грн., з яких майже половину припало на ринок заявок.
З індексних акцій втриматись від зниження і навіть дещо зрости змогли лише акції ALMK, ENMZ та STIR. Всі інші акції з індексного кошику втратили в ціні, а найбільше з них – акції UTLM (-4,88%).

В п’ятницю левова частка найважливіших макроекономічних даних з найбільших економік світу припаде на США. Зранку, станом на сьому годину, азійські фондові індекси демонструють невелике зниження. Сьогодні торги на Українській біржі пройдуть вже з новою структурою індексу. Нагадаємо, що з 16 березня з індексу виключаються акції KVBZ, STIR, SVGZ, UTLM та YASK.

Новини

За даними агентства «Інтерфакс Україна», ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» за підсумками роботи у 2011-му році отримало чистий прибуток у розмірі 2 млрд. 599 млн. грн. Згідно з офіційним оголошенням про проведення 19 квітня річних зборів акціонерів, нерозподілений прибуток на кінець минулого року склав 3 млрд. 117 млн. грн.

Коментар аналітика: позитивна новина. Чистий прибуток у розмірі 2 млрд. 599 млн. грн. за 2011 рік говорить, що у 4-му кварталі підприємство отримало 709 млн. грн. прибутків, що на 12% вище, ніж середньоквартальний показник за перші три квартали 2011 року (630 млн. грн.). При цьому середні ціни на руду (Fines, 62%Fe, Китай CFR , $/mt) знизились на 14% у 4-му кварталі порівняно з середнім показником за перші три квартали 2011 року. Результати Центрального ГЗК по чистому прибутку на 16% вищі, ніж наш прогноз на 2011 рік. Коефіцієнт P/E по поточній ціні акції CGOK складає 3,6. Сума нерозподіленого прибутку на 1 просту акцію складає 2,66 грн., що є високим показником при очікуванні рішення про виплату дивідендів.



Настроение рынка на 16 марта 2012
Падение
5 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Торги по-прежнему проходят в красной зонеПадение
АЛОР УКРАИНА
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов: силы «быков» угасаютПадение
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: активные торги на фоне экспирации
Александр Федоров, ведущий инвестиционный консультант Dragon Capital
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Сигналы из Европы неоднозначны
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду