Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 03:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 20 марта 2012

Аналітичний огляд ринку

КИНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1350,49-1,91%

Український ринок у черговий раз знизився, не дивлячись на суттєве відставання від світових ринків. Падіння понеділка склало 0,8%, і індекс УБ досяг найнижчого рівня закриття з 25 жовтня – 1377 пунктів. Обсяги торгів були трохи вищими за 7 млн. грн. і активність традиційно зосереджувалася у п’ятірці найбільш ліквідних акцій – USCB, ALMK, MSICH, ENMZ, CEEN. Однак з цієї групи емітентів лише Мотор Січі вдалося завершити день без втрат. Усі інші ж впали на 1-4%. Щодо акцій, які були виключені з індексу УБ, інформація наступна: Укртелеком зріс на 6,8% на незначних обсягах; решта емітентів падали, не знаходячи жодної підтримки.

Загалом, після минулотижневого сплеску активності, пов’язаної з Укрсоцбанком та експірацією ф’ючерса, торгівля на українському ринку, схоже, повертається у своє анемічне русло.

В цей же час, іноземні ринки консолідуються біля циклічних максимумів після сильного ралі за останній тиждень. Подією дня стало оголошення найбільшою за капіталізацією компанією США – Apple – дивідендів і викупу акцій на суму $45 млрд. Таким чином компанія вирішила повертати частину накопичених на балансі понад $100-мільярдних коштів акціонерам. Дивіденди розтягнуться на 3 роки, а обсяг викупу акцій складе $10 млрд. Ціна акцій компанії на цій новині підскочила на 2,7% до $600, чим зумовила зростання індексу S&P 500.

Вранішня торгівля в Азії сьогодні проходить мляво через вихідний день на японському ринку. За відсутності нових позитивних новин, індекси потроху скочуються вниз, показуючи незначні втрати в межах 0,3%. Виключеннями є китайський та індійський ринки, які втрачають 1,4% та 1,2% відповідно. Негативною новиною стало підвищення Китаєм на 7% регульованих роздрібних цін на бензин та дизель, що однозначно додасть до інфляції та відніме від реальних споживчих витрат. Європейські ф’ючерси також знижуються, однак мінімально. Таким чином, на даний момент зовнішня кон’юнктура вказує на продовження низхідного тренду на українському ринку.


Новини


Промислове виробництво в Україні за січень-лютий зросло на 2% р/р.

Коментар аналітика: Негативна новина. Промисловість вже третій місяць поспіль показує річну динаміку близьку до нуля. Фактично це означає зупинку зростання у цьому сегменті економіки, що становить 25% ВВП. Попередні дані по сільському господарству (8% економіки) показують, що воно також зупинилося (у січні-лютому зростання склало 0,4% р/р). Таким чином, залишається сподіватися на зростання у секторі послуг, щоб економіка не показала зупинки у 1кв2012.

Україна не вийде в березні на ринок з євробондами на суму $1,5 млрд. Мінфін пояснює це технічними затримками, узгодженням документації тощо.

Коментар аналітика: Негативна новина. Існують підозри, що ціна залучення буде вищою, ніж хоче Мінфін, оскільки попиту на українські активи серед зарубіжних інвесторів зараз небагато.

Згідно з офіційним оголошенням про проведення річних зборів акціонерів, Північний ГЗК у 2011 році збільшив чистий прибуток в 2,4 рази в порівнянні з 2010-м — до 6 249 млн. грн., а нерозподілений прибуток до кінця минулого року склав 7 098 млн. грн.

Коментар аналітика: Позитивна новина. Чистий прибуток у розмірі 6 249 млн. грн. за 2011 рік говорить, що у 4-му кварталі підприємство отримало 1 469 млн. грн. прибутків, що на 5% нижче, ніж середньоквартальний показник за перші три квартали. При цьому середні ціни на руду (Fines, 62%Fe, Китай CFR, $/mt) знизились на 14% у 4-му кварталі порівняно з середнім показником за перші три квартали. Чистий прибуток Північного ГЗК за 2011 рік виявився на 12% вищим, ніж наш прогноз. Коефіцієнт P/E по поточній ціні акції SGOK складає 4,4. Сума нерозділеного прибутку на 1 просту акцію складає 3,08 грн., що є високим показником при очікуванні рішення про виплату дивідендів.

Згідно з опублікованим порядком денним річних зборів акціонерів, Алчевський КХЗ завершив 2011 рік з чистим збитком у розмірі 6,7 млн. грн., нерозподілений прибуток на кінець минулого року склав 456 млн. грн.

Коментар аналітика: Негативна новина. Ми очікували, що чистий прибуток Алчевського КХЗ складе близько 5 млн. грн. за підсумками року. Вочевидь, у 4-му кварталі завод спрацював гірше, ніж передбачалось, хоча виробничі результати зросли на 15% (кв.-до-кв.).

За попередніми даними, 2011 рік МК «Азовсталь» закінчив зі збитком 507,5 млн. грн. Про це йдеться в повідомленні комбінату.
Відповідно до оголошенням про проведення 17 квітня річних зборів акціонерів, нерозподілений прибуток на кінець минулого року склав 7726 млн. грн

Коментар аналітика: негативна новина. При річному результаті по чистому прибутку у розмірі 507 млн. грн. збитків, зрозуміло, що «Азовсталь» у 4-му кварталі зазнала збитків на суму 327 млн. грн. Загальний результат на 145 млн. грн. гірший за наші очікування.



Настроение рынка на 20 марта 2012
Падение
10 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Утренний обзор
НАВИГАТОР-ИНВЕСТ, Виталий Булынин.
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Китай даёт повод для коррекцииПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Premarket: консолидация на текущих уровнях продолжитсяРост
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду