Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 03:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 28 марта 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1401,35-0,6%

Зростання індексу УБ на 0,5% відбулося лише за рахунок ралі Мотор Січі на 5,2%. За останні три торгових сесії Мотор Січ зросла на 12% після оптимістичних прогнозів, озвучених на зборах акціонерів, і дивідендів. З індексних акцій підтримали підвищення Мотор Січі лише банки, тоді як більшість інших акцій знизилися. Так, Укрнафта впала на 2,3%, металургійний комплекс – на 0,4-1,1%. Генератори показали незначне зниження: Центренерго на 0,1%, а Донбасенерго на 0,8%. 

Надмірний оптимізм на західних ринках, який з’явився у понеділок після виступу Б. Бернанке, дещо вщух внаслідок гірших за очікування економічних даних зі США. Так, ціни на нерухомість продовжили своє падіння, а споживчі настрої у березні знизилися порівняно з лютим.

Тривожний сигнал для ринків надійшов сьогодні з Китаю, де акції впали на 2,3% до мінімального за 7 тижнів рівня. Економічні дані продовжують фіксувати суттєве уповільнення економіки. А саме, остання порція показників виявила, що прибутки китайських промислових компаній у січні-лютому впали на 5,2% р/р – перше падіння з 2009 року, коли зниження прибутків склало 37% р/р. Цього року інвестиційні банки не прогнозують і найменшого зростання фінансових результатів китайських компаній. Наслідки уповільнення Китаю вже добре відчуваються на фінансових ринках. По-перше, це відсутність зростання цін на сировину.
По-друге, акції ринків, що розвиваються, в останні 3 місяці відстають від розвинених ринків у динаміці. Для України, звісно, ситуація в Китаї є ключовою, оскільки саме вона визначає ціни та попит на сировину, і не мало впливає на приплив інвестицій
у перехідні економіки.

Таким чином, сьогодні зранку настрої на фондових ринках ближчі до песимістичних, внаслідок чого українському ринку буде важко продовжити зростання останніх трьох днів.


Новини

Індекс виробництва базових галузей у лютому знизився до 2,8% р/р, сигналізуючи про подальше уповільнення економіки України.

Коментар аналітика: Негативна новина. Як вже повідомлялося на минулому тижні, промисловість, будівництво та сільське господарство фактично зупинилися, тому зростання економіки наразі залежить лише від сфери послуг.

Також слід звернути увагу, що уповільнення промисловості йде у загальному тренді у світі.

Зовнішній борг України у 2011 р. зріс на 7,5% до $126 млрд.

Коментар аналітика: Ситуація, коли борг зростає, а ЗВР падають, свідчить про підвищення боргових та валютних ризиків для України.

Один з важливих показників стійкості – відношення обсягу короткострокового боргу до ЗВР – наприкінці 2011 року зріс до 180%, при нормальному значенні 100% (рекомендовано МВФ) та середньому по Україні за останні 3 роки – 150%. До кризи 2008 року середнє значення показника складало 125%.

За даними НБУ, зовнішній борг, який підлягає виплаті у 2012 році, склав $57 млрд. З нього $33 млрд. – короткостроковий борг, а $24 млрд. – порція довгострокового боргу

Прибуток банків у лютому склав 580 млн. грн.

Коментар аналітика: Позитивна новина для банківської системи. Однак слід розуміти, що ситуація дуже сильно варіюється від банку до банку.


Настроение рынка на 28 марта 2012
Падение
10 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Итоги торгов: рынки устремились на юг
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Premarket: есть предпосылки к формированию бокового движения
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Вниз вслед за нефтью ?Падение
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Алексей Сидоров
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду