Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 01:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 3 апреля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1422,42-0,41%

Після виходу яскравої китайської та американської статистики по активності у промисловому секторі оптимізм повернувся на ринки. Ризикові активи користувалися попитом, а захисні – помірно розпродавалися. Так, індекс S&P 500 зріс до нового циклічного максимуму у 1419 пунктів, а Dow Jones зріс на 0,4% до найвищого рівня з грудня 2007 року.

Українські акції також зросли, проте після стрімкого ралі на початку, розгубили весь ріст під кінець дня, завершивши його
з невеликим (0,4%) зростанням. Лідером торгів знову були акції Мотор Січі (+3%), які за останні два тижні зросли на 20%. Інші ж акції індексу УБ показали змішані результати: металурги – знизилися, банки та енергетика – зросла. Загальний обсяг торгів на ринку ледве перевищив 20 млн.
грн. Кількість задепонованих на УБ клієнтських коштів на минулому тижні зросла з 81 млн. грн. до 89 млн. грн. Ці показники свідчать про те, що зростання на українському ринку відбувається на малих грошах, і тому не може розглядатися як стійке. Також слід звернути увагу на той факт, що зростання індексу з локального мінімуму 22 березня не знайшло підтримку широкого ринку, а відбулося завдяки декільком акціям – Мотор Січі, Укрсоцбанку та Центренерго.

Відтак, ми очікуємо, що ріст триватиме доти, доки зовнішні ринки знаходитимуться біля своїх максимумів на хвилі оптимізму, проте з початком корекції на них, дуже ймовірні значні розпродажі українських акцій.

Сьогодні зранку Азія та Європа торгуються у невеликому плюсі, по інерції відіграючи вчорашній оптимізм. РТС також відкрився у «зеленій зоні». Важливих макроекономічних даних сьогодні не передбачається, зате деякий вплив на ринки може здійснити протокол останнього засідання ФРС США, та він вийде вже після закриття українського ринку.

Новини

За інформацією «Металургпрому», за 2 місяці 2012 року негативний фінансовий результат до оподаткування металургійної галузі України зріс у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в 3,3 рази (або на 2,5 млрд. грн.), до 3,6 млрд. грн. Негативна рентабельність металургів у січні-лютому 2012 року склала (-11,9)%, у той час як в аналогічний період 2011 року — (-3,9)%.
Коментар аналітика: слабонегативна новина. За весь 2011 рік металургійна галузь зазнала збитків на суму 4,6 млрд. грн., а лише за перші два місяці 2012-го — 3,6 млрд. грн. Спеціалісти галузі прогнозують покращення у другій половині року, однак до цього ще будуть результати за 4 місяці першої половини року, що негативно відіб’ються на річних показниках. Дана новина не спричинить значного впливу на ціни акцій металургійних компаній, так як вони дуже дешево торгуються, а динаміка цін і виробничих результатів у березні значно краща, ніж на початку року.



Настроение рынка на 3 апреля 2012
Падение
1 10
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: рынок ожидает новостей из США
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Premarket: у рынков еще есть поводы для ростаРост
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
ПремаркетРост
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду