Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 01:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 4 апреля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1390,26-2,26%

Зростання на ринках зупинилося після того, як протокол засідання ФРС США від 13 березня виявив, що за поточної економічної ситуації ФРС не готовий до нового раунду монетарного стимулювання. Умовами для можливого запуску QE3 були визначені такі фактори: зниження інфляції нижче 2% р/р та погіршення економічної кон’юнктури. Однак, на наш погляд, таке рішення не стало справжньою несподіванкою для більшості інвесторів, і, скоріше за все, було просто використане ними як привід для фіксації прибутків після тривалого ралі.

Поточний стан американського ринку вказує на близькість локальної вершини. Можна помітити, що після першого подолання індексом S&P 500 позначки 1400, зростання ринку стало значно менш жвавим. Технічні індикатори вказують на перекупленість, а настрої – на досить сильний оптимізм (показовим була серія публікацій впливовими медіа про США – як новий двигун глобальної економіки після публікації індексу ISM у понеділок). Інший показник – кількість відкритих коротких позицій в американських акціях – знаходиться на низькому рівні, що свідчить про відсутність нормальної кількості продавців. Важливим є й те, що на противагу США, більшість світових ринків не змогли встановити нові максимуми у понеділок-вівторок, після позитивних новин.

Український ринок учора знизився слідом за світовими. Тенденція останніх днів показує, що навіть попереднє незначне зростання теж втрачає силу. Вже декілька днів поспіль гарний початок торгової сесії не знаходить підтримки протягом дня, і індекс УБ разом з більшістю акцій завершує день далеко від денних максимумів, а іноді навіть нижче рівнів відкриття. Також важливо, що лідер ринку – Мотор Січ – вчора не зуміла закріпитися вище 2800 грн. і не змогла переписати попередній максимум, що згідно технічного аналізу є сильним розворотним сигналом. Цікаво й те, що на усьому ринку останні 5 торгових сесій, попри зростання, домінують продавці – обсяги угод на продаж перевищували обсяги угод на купівлю. Це означає, що зростання є дуже тонким і, по великому рахунку, – штучним, тобто таким, що може швидко розвернутися.

Сьогодні Азія та Європа торгуються у майже 1-відсоткових мінусах, що буде сприяти продажам на нашому ринку. Однак протягом дня очікується ряд важливих даних з активності у сфері послуг Європи, Британії та США, а також інформація про кількість нових робочих місць у приватному секторі США від ADP. Важливим буде й засідання ЄЦБ. Усе це може створити високу волатильність на ринку і розвернути будь-який негативний чи позитивний тренд.

Настроение рынка на 4 апреля 2012
Падение
15 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: снижение котировок на внешнем негативеПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Комментарии к закрытию рынкаПадение
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор рынка акций перед открытиемПадение
Аналитический департамент SORTIS
Premarket: новых стимулирующих мер от ФРС пока не ожидаетсяПадение
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду