Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 01:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 6 апреля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1409,270%

У четвер, 5 квітня, результати закриття західних ринків були змішаними. Так, в основному, Європа демонструвала стримане зростання: FTSE 100 зріс на 0,35%, французький CAC 40 – на 0,19%, тоді як німецький DAX втратив 0,13%; США закінчили день незначним зниженням: S&P 500 на 0,06%, а Dow Jones – на 0,11%.

На початку торгової сесії у четвер ринки продовжили відігрувати негативну тему росту доходностей іспанських облігацій. А саме, декілька днів тому Іспанія розмістила несподівано малий обсяг державних зобов’язань – лише на 2,6 млрд. євро, що спричинило різке зниження їхньої вартості та наростання спреду по 10-річних облігаціях між Іспанією та Німеччиною до 4%. Загальний негатив був дещо розбавлений сильною статистикою з ринку праці США, що засвідчила зниження первинних заявок по безробіттю до 357 тисяч. Ринки сприйняли дану новину з піднесенням і частково відіграли ранкові втрати.

Важливою подією учора стало засідання Банку Англії, що ухвалив рішення про збереження відсоткової ставки на рівні 0,5%, залишивши при цьому незмінним цільовий об’єм викупу активів у 325 млрд. фунтів. Рішення про незмінність курсу грошово-кредитної політики за заявами представників регулятора було прийнято зважаючи на поступове відновлення британської економіки, про що свідчить макростатистика. Промислове виробництво за лютий у Британії збільшилося на 0,4% м/м, а промисловий PMI за березень зріс з 51,2 до 52,1.

Щодо українського ринку, то вчора ми спостерігали зростання індексу УБ на 19 пунктів (+1,37%). Обсяг торгів на ринку заявок за традицією був низьким – 15,8 млн. грн. Серед ліквідних емітентів можна виділити зростання акцій Райффайзен Банку Аваль на 3,4%, Центренерго – на 2,8% та Донбасенерго – на 2,4%. Єдиною збитковою позицією з індексного кошику в цей день стали акції Авдіївського коксохімічного заводу, що ще на початку торгової сесії втратили близько 2%, та за відсутності достатньої ліквідності так і не змогли відіграти дане зниження.

Нагадаємо, що сьогодні в Європі та Америці ринки закриті у зв’язку з передпасхальною Страсною п’ятницею. Тим не менш, у другій половині дня варто слідкувати за виходом статистичних даних зі США, зокрема про рівень безробіття та звіту про нові робочі місця поза с/г сектором. Прогнози щодо останнього досить оптимістичні, адже вже 4-й місяць поспіль в економіці створюється понад 200 тис. нових робочих місць, що, до речі, може стати своєрідним рекордом аж з 2000-го року. У зв’язку з відсутністю чітких орієнтирів на сьогодні (окрім Росії), ми очікуємо, що торги будуть проходити за низької активності інвесторів. Фон перед відкриттям сесії нейтральний.



Настроение рынка на 6 апреля 2012
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынка
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Утренний обзор от "НАВИГАТОР-ИНВЕСТ"Рост
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ", Виталий Булынин.
Premarket: слабая активность на фоне Пасхальных праздников
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду