Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 07.07.2024 01:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 11 апреля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1410,93+1,15%

У межах корекції американський індекс S&P 500 просів на 1,7% до рівня підтримки 1360, – найнижчого значення індексу за останній місяць, а падіння останніх п’яти торгових сесій стало найбільш тривалим з листопада 2011 року. На цьому фоні український ринок просів на 1,1% нижче рівня 1400. Однак розпродажі були не надто активними всередині дня і зустрічали опір покупців.

Зниження відбувалося під впливом ескалації проблем в Іспанії, де доходності за 10-річними облігаціями підвищилися до 6% – максимуму з 1 грудня 2011 року. Ринок помітив, що зараз доходності облігацій Іспанії вищі, ніж до операцій ЄЦБ по наданню 3-річних кредитів у грудні та лютому, що підсилило паніку, оскільки інвестори почали сумніватися у довгостроковій успішності операцій LTRO. Загалом, зростання доходностей облігацій Іспанії розпочалося на початку березня, і з того часу зростання склало понад 100 пунктів.

Екстрені кроки по скороченню дефіциту додатково на €10 млрд., оголошені іспанським прем’єром не змогли заспокоїти ринок.
У цьому сенсі, розвиток ситуації нагадує кризу літа 2011 року, коли в центрі уваги перебувала Італія. Тоді С. Берлусконі також провів не одне екстрене скорочення бюджетних витрат, однак ринок ігнорував ці кроки. Проблеми Іспанії досить глибокі: рецесія в економіці; найвищий серед розвинених країн світу рівень безробіття (23%), в т.ч. серед молоді (50%) на тлі найменш гнучкого ринку праці в Європі; ринок нерухомості, який після колапсу «бульбашки», до цього часу знаходиться в кризі; високий рівень іпотечного та корпоративного боргу в економіці та недокапіталізована банківська система; високий бюджетний дефіцит (понад 5% ВВП) та стрімко зростаючий державний борг (прогнозується 80% ВВП цього року). Цей коктейль проблем поки не знаходить свого вирішення. Останні 3 роки держава йде по шляху найменшого опору – підтримує економіку за рахунок націоналізації приватного боргу та високого дефіциту. Відповідно, у інвесторів і ринку є широкий простір для фантазій щодо різноманітних негативних сценаріїв подальшого розвитку подій в Іспанії.

Після закриття американської сесії непогано відчиталася за 1 кв. цього року компанія Alcoa, чим ознаменувала неофіційний початок сезону звітностей. Alcoa показала несподіваний прибуток від звичайних операцій у 10 центів на акцію, попри очікування збитків аналітиками. Також слід відзначити зростання виручки компанії. Alcoa підвищила прогнози на цей рік по виробництву та продажам. В результаті гарних новин, акції компанії злетіли на 6% після закриття.

Сьогодні зранку Азія торгується у «червоній» зоні, проте з наближенням до європейської сесії ринок дещо відіграє втрати. Окрім гарного звіту Alcoa, порадували замовлення на машинне обладнання в Японії, котрі зростали попри негативні прогнози. Ф’ючерси на американські індекси також демонструють зростання на 0,4%. Скоріше за все, інвестори, відчуваючи надмірну перепроданість ринків і насичення корекції, найближчими днями можуть знову налаштуватися на покупки. На наш погляд, поки що  корекція ринків виглядає цілком природно, і вписується у технічну картину.



Настроение рынка на 11 апреля 2012
Падение
7 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к закрытию рынкаРост
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Брифинг: Сезон отчетов стартовал удачно
Павел Ильяшенко, стратег Astrum Capital
Утренний обзорРост
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ"
Premarket: что сработает, скептический прогноз или технический отскок?Падение
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду