Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 23:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Суббота, 28 апреля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1399,14+0,5%

Ринки досить швидко забули про зниження кредитного рейтингу Іспанії одразу на дві позиції до ВВВ+. Після майже 1-відсоткових втрат на початку європейської сесії, індекси вже до середини дня відновили втрачене та навіть вийшли у плюс. Ринки проігнорували не надто вдалий аукціон італійських облігацій, який пройшов за більш високих ставок, ніж попередні. Більше того, не вплинув на результат дня і ВВП США за 1 кв. (+2,2% кв/кв), який виявився нижчим за очікування (+2,5%). Уповільнення американської економіки з 3,0% у 4 кв. 2011 року відбулося за рахунок охолодження інвестицій і зниження державних витрат. При цьому споживчий попит прискорився до найвищого за рік темпу. Сприятливим для США зараз є і цикл запасів, який триває приблизно 2 роки. Другий квартал поспіль запаси зростали, і у 1 кв. додали до ВВП 0,6 п.п. Тобто без їх урахування, економіка зросла б на 1,6%.

Основний фокус інвесторів був прикутий до прибутків корпорацій. Так, майже 75% компаній індексу S&P 500, які вже відзвітували, перевершили прогнози аналітиків по прибуткам. Загалом же прибутки компаній поки що ростуть на 5,3% у 1 кварталі, попри прогнози 0,8% росту напередодні сезону звітностей.

Додали оптимізму і дані з Китаю, що також зафіксували відновлення зростання прибутковості компаній у березні після провальних січня та лютого. Так, прибутки зросли на 4,5% р/р після падіння на 5,2% р/р у перші два місяці.

Банк Японії вирішив додатково влити у фінансову систему $120 млрд. через викуп активів, чим також спонукав зростання ризикових активів.

Тим часом на українському ринку активність залишається на низькому рівні. Обсяги торгів вчора склали менше 5 млн. грн.

Вже місяць ринок торгується у вузькому діапазоні 1380-1430. Очевидно, що інвестори намітили певний врівноважений рівень індексу УБ на позначці 1400 п. і без нових потужних фунда-ментальних чинників не збираються сильно від нього відриватися. Разом з тим, можна помітити, що незважаючи на стабільність цін на ринку, активність протягом останнього місяця впала з максимальних 23-27 млн. грн. в день до 8-10 млн. грн. в день. Зазвичай після консолідації (звуження цін, волатильності й обсягів) відбувається різка активізація ринку з відповідною активізацією динаміки. Тож через деякий час нас все таки чекає прорив у одну чи іншу сторону існуючого діапазону 1380-1430. 

Сьогодні, та у між святкові дні ринок залишатиметься млявим і неактивним. Ми не очікуємо як обсягів торгів вищих 3-5 млн. грн., так і різких рухів у ці дні.

Настроение рынка на 28 апреля 2012
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор рынка акций перед открытием (28.04.2012)
Аналитический департамент SORTIS
Ожидаем вялое боковое движение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду