Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 23:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 4 мая 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1349,43-1,79%

У четвер, 3 травня, індекс Української біржі знизився на 1,79% на низьких обсягах торгів. Зниження продемонстрували всі індексні акції за винятком акцій Укрсоцбанку, що зросли в ціні на 0,09%. Загальний обсяг торгів на фондовому ринку склав 36,7 млн. грн., з яких 14,5 млн. грн. припало на ринок заявок.

Динаміка головного українського фондового бенчмарку корелювала із більшістю європейських іамериканськихфондових індексів, які продемонстрували невелике зниження. Низька активність на українському фондовому ринку частково пояснюється і коротким робочим тижнем – всього дві торгові сесії.

Найбільше ринкам сьогодні не сподобалось те, що ЄЦБ не знизив базову процентну ставку, а його голова, Маріо Драгі, заявив, що найближчим часом пом’якшення грошово-кредитної політики центробанку можна і не очікувати.

У п’ятницю, 4 травня, серед впливових макроекономічних даних найбільших економік світу ми побачимо динаміку індексу активності PMI єврозони у сфері послуг за квітень – очікується негативна динаміка. Разом з цим ми побачимо важливу статистику з ринку праці США.

Станом на 9 годину п’ятниці, бачимо невелике зростання ф’ючерсів на основні американські фондові бенчмарки та різнонаправлену динаміку азійських фондових індексів.


Новини

У квітні 2012 року українські трубні заводи виготовили близько 185 тис. тонн сталевих труб, що є близьким до показника минулого року та на 13% менше порівняно із березнем цього року.

В цілому за чотири місяці поточного року обсяг виробництва сталевих труб в Україні склав 792,6 тис. тонн (+7%).

Коментар аналітика: Позитивна новина. В 2012 році основна частина трубних підприємств наростила обсяги виробництва трубної продукції порівняно з 2011 роком. Таким чином, позитивні прогнози щодо галузі генерального директора «Укртрубпром»
Л. Ксаверчука (загальнодержавне виробництво сталевих труб у цьому році буде на рівні 2,2-2,5 млн. тонн) цілком справджуються.

Харцизький трубний завод виготовив у квітні місяці 41,6 тис. тонн, дещо послабивши своє завантаження порівняно з минулим місяцем. В цілому ж за чотири місяці обсяг виробництва труб великого діаметру на заводі склав 246,4 тис. тонн (+17%, р/р).

Заводи групи «Інтерпайп» також наростили обсяги виробництва трубної продукції порівняно з минулим роком: Нижньодніпровський трубопрокатний завод у період з січня по квітень 2012 року виробив 142,2 тис. тонн труб та 65 тис. тонн залізничних коліс і бандажів (+7% та 0% відповідно); Новомосковський трубний завод – 77,5 тис. тонн труб (+18%, р/р); Ніко Тьюб – 143,7 тис. тонн труб (+21%, р/р).

Дніпропетровський трубний завод цьогоріч погіршив свої виробничі показники, знизивши завантаженість потужностей до 7-9 тис. тонн на місяць. Загалом же за чотири місяці 2012 року завод виготовив 29 тис. тонн сталевих труб (-24%, р/р).

Обсяги виробництва продукції на ДМЗ ім. Комінтерну залишись на минулорічному рівні, так, за чотири місяці року завод виготовив 58 тис. тонн сталевих труб (+3%, р/р).

Прогнозна оптова ціна на е/е на ОРЕ України у травні 2012 року залишилась на рівні 679,39 грн. за 1 МВт/г.

Коментар аналітика: Новина не має суттєвого впливу на ціни акцій енергокомпаній. Відповідно до постанов НКРЕ у 2012 році оптова ринкова ціна має зрости на 10%. Нині ціна вже є вищою на 9,5% порівняно з груднем 2011 року та на 14% – порівняно з травнем минулого року. При цьому тарифи генеруючих компаній різняться з нею, і, поки що, відстають від своїх тарифів на е/е кінця 2011 року, та лише на 5% вищі порівняно з першими місяцями минулого року.



Настроение рынка на 4 мая 2012
Падение
10 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Торговую неделю фондовый рынок завершил серьезным падениемПадение
АЛОР УКРАИНА
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Откроемся снижениемПадение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Premarket: снижение под давлением негативных внешних факторовПадение
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду