Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 23:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 11 мая 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1224,18+0,3%

У четвер, 10 травня, індекс Української біржі втратив протягом торгової сесії 4,32%, знизившись до найнижчого значення за останніх два роки – 1220,54. Найбільше серед індексних акцій в ціні знизились акції AZST (-11,11%) та UNAF (-7,56%). Обсяг торгів на фондовому ринку був дещо вищим порівняно із останніми торговими сесіями і склав 48,79 млн. грн., з яких 21,36 мільйона припало на ринок заявок.

Пояснити таку динаміку вітчизняного фондового ринку достатньо важко – протягом дня надходила не надто втішна інформація з-за кордону, проте, на ті ж іноземні ринки, вона не мала такого негативного впливу, як на український. Серед новин, які могли сприйнятися інвесторами як негативні, можна виділити націоналізацію одного з найбільших іспанських банків – «Bankia» та тимчасове припинення купівлі Китаєм державних облігацій країн єврозони.

Втім, якщо врахувати існування значних ризиків зниження активності у світовій економіці, що підтверджується квартальними рецесіями деяких країн, додати невирішені боргові проблеми єврозони, які спричиняють значний тиск на ринки, і помножити це на ряд локальних факторів в Україні, то, як результат, маємо такі низькі поточні цінові рівні. Перелік цих факторів може бути достатньо великим, але наразі найбільше інвестори звертають увагу на значний політичний ризик. Останнім часом імідж країни достатньо відчутно погіршився, а це не може негативно не відобразитися на її інвестиційному кліматі та на кон’юнктурі фондового ринку.

Загалом у четвер основні європейські та американські фондові індекси продемонстрували зростання. Сприяла цьому хороша макроекономічна статистика з Китаю, де у квітні суттєво покращився торговий баланс ($18,42 млрд. порівняно з $5,35 млрд. у березні) і з США, де кількість заявок за допомогою по безробіттю виявилась меншою від очікуваної (367 тис., при прогнозованих 370 тис.).

У п’ятницю, 10 травня, ми вже побачили значення ряду достатньо важливих макроекономічних показників Китаю. Згідно з даними Державного статистичного управління Китаю:

індекс споживчих цін у Китаї зріс у квітні на 3,4% в річному вираженні в порівнянні з ростом на 3,6% у березні;індекс цін виробників Китаю знизився за квітень на 0,7% в річному вираженні (-0,3% у березні);промислове виробництво зросло у квітні на 9,3%, роздрібні продажі – на 14,1%, що виявилось гірше від очікувань.

На черзі вихід даних по інфляції за квітень у Великобританії, США, по ринку праці у Канаді та публікація індексу споживчої довіри у США від університету Мічиган.

Станом на 9 годину ранку ми спостерігаємо негативну динаміку по ф'ючерсах на основні американські фондові бенчмарки. Азійські ринки також торгуються в мінусі.

 




Настроение рынка на 11 мая 2012
Падение
9 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарий к закрытию рынка 11.05.2012
Аналитический департамент SORTIS
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Падение продолжитсяПадение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: JPMorgan напоминает инвесторам об уязвимости рынков
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon CapitalCapital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду