Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 21:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 16 мая 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1147,09+2,48%

Учорашні вранішні новини про ВВП Єврозони у 1 кв., які виявилися кращими за очікування, не зуміли надовго втримати позитив на ринках. Після короткої паузи обвал світових ринків продовжився у другій половині дня. Причиною падіння стала звістка про те, що грецькі партії не змогли домовитися щодо формування уряду і країну чекають нові перевибори вже за місяць. Відповідно, європейські та американські індекси, після зростання у першій половині дня на 0,5-1,0%, завершили день з -0,5%. Сьогодні продажі продовжилися на азійській сесії та на ф’ючерсах на американські та європейські індекси. Азія впала на 2,5%, товарні індекси – на 1%, євро – на 0,2% до $1,27, доходності по 10-річним облігаціям США знизилися до 1,76% – на 9 б.п. вище рекордного мінімуму.

Український ринок повторював динаміку світових індексів, щоправда з більшою волатильністю. Так, індекс УБ впав на 1,3%, хоча зранку зростання сягало майже 2%. Вагонобудівники впали на 7% і більше, Авдієвський КХЗ і Концерн Стирол – на 6% і більше, генератори – на 2,8-3,3%. Втриматися у плюсі вдалося акціям Ясинівського КХЗ, Мотор Січі, Укрсоцбанку та Укрнафті.

Загалом, падіння ринків Азії повинно насторожувати. Азійські економіки та корпорації не прив’язані до Греції, щоб так активно реагувати на тамтешні події. Ймовірніше за все, куди більш важливим фактором у зниженні азійських ринків і ринків, що розвиваються, є значне охолодження найбільшої економіки в регіоні – китайської. Так, сьогодні з’явилися чутки про те, що найбільші китайські банки майже не збільшили кредитування економіки за перші два тижні травня. Після кредитного буму 2009-2011 рр. різка зупинка кредитування може створити серйозні проблеми у реальному та фінансовому секторах економіки. Власне, не випадково основне зниження серед акцій показують галузі важкої промисловості та банки.

Сьогодні протягом дня передбачається публікація статистики по ринку нерухомості та промисловості в США за квітень, а також протокол останнього засідання ФРС. Загалом настрій на ринках залишається песимістичним, тож важко очікувати від українського ринку зупинки падіння.


Настроение рынка на 16 мая 2012
Падение
11 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарий к закрытию рынка
Аналитический департамент SORTIS
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор рынка акций перед открытием
Аналитический департамент SORTIS
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Premarket: Греческие политики провалили переговоры по созданию парламентаПадение
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду