Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 21:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 29 мая 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1082,94+1,97%

Український фондовий ринок розпочав новий торговий тиждень з гепом у 0,4% зі значення індексу УБ 1069,48 п., але натхнення вистачило ненадовго і котирування більшості акцій знову попрямували донизу. За результатами сесії індекс УБ просів на 0,28%, до 1062,07 п. Сім з десяти емітентів індексного кошику отримали негативну денну доходність, аутсайдерами серед них стали акції Укрнафти, що впали на 3,5%. Але це не завадило декільком позиціям торгуватись у «зеленій зоні». В галузевому розрізі краще за всіх виглядав банківський сектор: Райффайзен банк Аваль та Укрсоцбанк додали 0,37% та 1,93% відповідно. До них приєднались акції Центренерго, що відігрували своє зниження напередодні. На малих обсягах торгів підростали й акції Укртелекому, шахти «Комсомолець Донбасу» та Полтавського ГЗК.

Увага інвесторів зберігалась навколо політичної ситуації у Греції та боргового ринку Іспанії. Четвертий по величині іспанський банк Bankia відчуває фінансові проблеми і потребує близько €19 млрд.
З урахуванням наростаючих проблем в іспанській банківській системі ціни акцій іспанських банків знизились, що спричинило і падіння фондового індексу країни. Крім того, доходність 10-річних бондів Іспанії в ході торгів у понеділок досягла 6,47%. Нагадаємо, що Греця, Португалія та Ірландія звернулись за міжнародною фінансовою допомогою, коли доходності по їх суверенних боргах перевищили 7%. Тож, більшість європейських індексів у понеділок знизились, зокрема німецький DAX на 0,3%; французький CAC на 0,2%, італійський FTSEMIB на 0,7% (індекс ділової довіри в Італії суттєво знизився, а під час розміщення державних дворічних облігацій країни їх доходності суттєво зросли порівняно з попереднім аукціоном, до 3,945%), іспанський IBEX на 2,2%.

Ціна нафти марки Brent повернулась до рівня $107 за барель.

Цього тижня очікуються дані по споживчій довірі у 17 країнах Єврозони та рівню безробіття. Згідно з прогнозами, споживча довіра у травні цього року не змінилась, а от безробіття у квітні найвірогідніше зросло до 11%. Також уже традиційно увага приділятиметься даним по американському ринку праці (у п’ятницю вийдуть дані по безробіттю в США за травень).

Сьогодні серед макроекономічних даних найбільше увагу інвесторів привертатимуть індекси цін на будинки в США (Case-Shiller) за березень та індекс споживчої довіри у США за травень.

Сьогодні в ході азійської торгової сесії переважна більшість індексів зростає. Ф’ючерси на фондові індекси Європи та США також торгуються у «зеленій зоні».


Настроение рынка на 29 мая 2012
Падение
0 8
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: дневная статистика задаст ход торгамРост
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
Ожидаем неустойчивый ростРост
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду