Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 21:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 31 мая 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1033,47-1,47%

Учорашня торгова сесія практично на всіх фондових ринках відзначилась розпродажами. Негативного впливу до вже існуючих невтішних даних на фондових ринках: проблем банківської системи Іспанії, зниження рейтингу країни, політичної ситуації в Греції, ймовірності виходу Греції з Єврозони, додали повідомлення про слабкі макроекономічні дані та розміщення іспанських державних облігацій. Під час аукціону по суверенних боргах Іспанії доходність по 10-річних паперах зросла до 6,03%.

Кількість незакінчених угод з продажу будинків у США у квітні знизилась на 5,5% порівняно з попереднім місяцем, тоді як очікувалось зростання показника на 0,6%.

Усі ці фактори негативно відобразились і на європейські валюті, що подешевшала порівняно з доларом США, та на цінах на нафту, вартість нафти марки Brent знизилась на 3%, до $103 за барель.

Отже, під кінець дня провідні європейські індекси виглядали наступним чином: британський FTSE 100 перебуває на позначці 5297,28 (-1,74%); французький CAC 40 – 3015,58 (-2,24%); німецький DAX 30 – 6280,80 (-1,81%).

Американські бенчмарки також знизились: NASDAQ втратив 1,17% вартості; Dow Jones – 1,28% вартості; S&P 500 – 1,43%.

Український фондовий ринок просів на 3,15% до 1048,87 п. з обсягом торгів на ринку заявок у майже 10 млн. грн. Лише чотири емітенти з ринку заявок УБ, два з яких зовсім неліквідні, зуміли підрости на фоні зниження всіх інших акцій. Заслуговують уваги акції вагонобудівників: Крюковському ВБЗ вдалось збільшити  свої котирування на 0,88%, а Стахановський не знижувався; крім того, акції Харцизького ТЗ продовжують торгуватись на хороших рівнях (+0,02%). Всі ж інші цінні папери суттєво знизились. Аутсайдерами за доходністю стали акції Укртелекому, Донбас- та Центренерго та Концерну Стирол. Слабка активність торгівців все ще лишається характерною властивістю для нинішнього українського фондового ринку.

На азійських ринках вранці панують продавці; торги на російському ринку розпочались у «зеленій зоні»; а ф’ючерси на американські та європейські індекси зростають. Сьогодні вранці ми очікуємо відкриття торгів на вітчизняному фондовому ринку близьке до рівнів учорашнього закриття. Окрім існуючих факторів таких, як проблеми в Єврозоні, сьогодні інвестори звертатимуть увагу на дані по безробіттю в Німеччині у травні; дані по інфляції в Єврозоні у травні; дані по переглянутому ВВП США за 1-й квартал; статистику по діловій активності в Чикаго. Тож подальший рух фондових ринків як світових, так і українського, залежатиме від публікації цих макроекономічних показників.


Настроение рынка на 31 мая 2012
Падение
4 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: новости по рынку труда могут привести локальные индексы в чувстваРост
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Обзор фондового рынк
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Падение продолжитсяПадение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду