Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 17:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 6 июля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1068,28-2,07%

Підчас торгової сесії в четвер, 5 липня, індекс Української біржі знизився на 1,5%. Обсяги торгів були традиційно низькими та у  загальному на фондовому ринку УБ склали 32,5 млн. грн., з яких лише менше половини припало на ринок заявок. Таким чином, по активності ринок був схожий на той, який ми бачимо вже протягом декількох місяців, на відміну від трьох попередніх торгових сесій, коли ми спостерігали стрімку висхідну динаміку, і, що важливо, при зростанні обсягів торгів. Протягом четверга серед індексних акцій в «зеленій зоні» змогли закріпитись лише акції BAVL (0,2%) та DOEN (3,14%). По всіх інших акціях спостерігалось зниження: найбільше по ENMZ (-4,63%), AVDK (-3,97%) та AZST (-3,97%).

Здебільшого негативні настрої переважали підчас торгів і на основних світових фондових майданчиках. Більшість бенчмарків продемонстрували негативну динаміку на тлі зниження Євро-пейським Центральним банком основної відсоткової ставки з 1% до 0,75%. Така грошово-кредитна політика регулятора говорить про далеко не найкращий поточний стан економіки. Знижуючи вартість грошей, ЄЦБ намагається підвищити економічну активність регіону. Практика зниження відсоткових ставок часто використовується в боротьбі з економічною рецесію – теоретично, такі дії дозволяють підвищити ліквідність на фінансових ринках і збільшити попит споживачів в економіці.

В п’ятницю, серед макроекономічних даних, на які варто буде звернути увагу, можна виділити статистику з ринку праці США та Канади. Певний вплив може мати і оприлюднене значення динаміки промислового виробництва у Німеччині. Станом на сьому годину ранку по азійських фондових індексах і ф’ючерсах на американські бенчмарки спостерігаємо невелике зниження.


Новини

Холдинг ДТЕК купив на вторинному ринку цінних паперів 1,6203% акцій ЕК «Західенерго».

Станом на 1.07.2012 DTEK Holdings Limited збільшив свою частку у статутному капіталі компанії з 57,1871% до 58,7727%, а ТОВ «ДТЕК» – з 12,2013% до 12,236%.

Коментар аналітика: Наразі у власності крупного вертикально-інтегрованого холдингу «ДТЕК» зосереджено близько 72,5% акцій ЕК «Західенерго»; у власності НАК «ЕКУ» – 25%; тож у вільному обігу (free float) маємо до 2,5% акцій. Ця інформація пояснює слабкі торги по акціях на Українській біржі. Так, вже протягом останніх півроку обсяг торгів акціями Західенерго (без урахування угод РЕПО) склав лише 1,3 млн. грн., тоді як взявши обсяг торгів за останній рік матимемо у десять разів більше значення (13,7 млн. грн.).

Вартість пакету не вказана, тому можемо орієнтуватись лише на середню ринкову ціну за акціями ЕК «Західенерго», взявши початок відліку 1 січня 2012 року. Отримаємо ціну однієї акції енергокомпанiї на рівні 196 грн. В той час як ціна акції при приватизації складала 335 грн., а в минулому році холдинг ДТЕК купив 5,99% акцій ZAEN за 319 млн. грн., що означає ціну однієї акції – 416 грн.


Настроение рынка на 6 июля 2012
Падение
6 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Ожидаем разнонаправленное движение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: тенденция к легкому снижению осталасьПадение
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду