Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 17:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Суббота, 7 июля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1113,98+4,28%

У п’ятницю українські акції знижувалися. Індекс УБ та ПФТС втратили однаково по 2,1% своєї вартості. Обсяги торгів були низькими, ледве набравши 7 млн. грн. на ринку заявок Української біржі. Три компанії – Центренерго, Мотор Січ та Алчевський МК – зайняли більшу частину загального обсягу торгів ринку заявок. Отже, вчора був найменший обсяг торгів за тиждень, і очікувати сьогодні більшої активності фондового ринку, на наш погляд, не слід.

Практично усі ліквідні акції зафіксували зниження своїх котирувань за результатами торгового дня, в тому числі і усі індексні емітенти, за виключенням Укрсоцбанку (+1,0%). Аутсайдерами серед них стали акції Укрнафти, Донбасенерго, Азовсталі і Єнакіївського МЗ, які втратили 4,8%; 4,1%; 3,8% та 3,7% відповідно.

Зовнішні новини не принесли гравцям ринку оптимізму. Зокрема безробіття у США у червні збереглось на рівні 8,2%, але кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки збільшилось менше, ніж очікувалось – на 80 тис. замість 100 тис. На таких слабких новинах ціна на нафту знижувалась, нафта марки Brent досягла $98 за барель.

Окрім того, Міжнародний валютний фонд планує переглянути свій квітневий прогноз росту світової економіки. Глава організації Крістін Лагард не назвала на скільки будуть знижені прогнози, але зазначила, що прогноз по росту світової економіки буде нижчим, ніж передбачалося три місяці тому.

З іншого боку, гарні показники були опубліковані у Німеччині: об’єм промислового виробництва у травні зріс на 1,6% порівняно з попереднім місяцем (очікувалось +0,1%).

Американські та європейські ринки вчора здебільшого знижува-лися. Сьогодні на світових фондових майданчиках вихідний день.

Новини

За даними агентства «Інтерфакс Україна», у червні виробництво залізної руди зменшилося на 1,1%, на 13 тис. тонн, до 1125 тис. Виробництво у червні:

·          залізорудний концентрат: зменшилося на 4,2% (на 233,5 тис. тонн) порівняно з травнем, до 5384 тис.

·          агломерат: зменшилося на 2,7% (на 100,6 тис. тонн), до 3 592,4 тис. тонн;

·          окатишів: на 5,8% (на 115 тис. тонн), до 1 855 тис . тонн.

У січні-червні 2012 року виробництво залізорудної сировини збільшилося на 3,2%, (на 2 269 тис. тонн) порівняно з січнем-червнем 2011 року та склало 73 112,9 тис. тонн.



Коментар аналітика: Центральний, Північний та Полтавський ГЗК знизили обсяги виробництва концентрату у червні 2012 року порівняно з травнем на 3-11%. За п’ять місяців Північний ГЗК збільшив виробництво на 3,8%, обсяги виробництва Центрального та Полтавського ГЗК зазнали мінімальних змін. Такі виробничі результати будуть мати незначний вплив на ціни акцій емітентів, зокрема ціна SGOK може відреагувати на зниження виробництва.

Вартість ЗРС на спотовому ринку Китаю після незначного зниження повернулись у звичний коридор — $135-140 за тонну Fines 62% на умовах CFR. Як і раніше, завантаженість ГЗК та світові ціни на продукцію вказують на те, що в цьому році можна очікувати стабільних позитивних фінансових результатів, щоправда дещо гірших, ніж за 2011 рік. Однак потрібно зазначити, що локальні ринки, такі як Європа та Близькій Схід в першій половині року знаходяться під тиском, тому реальні ціни реалізації українських ГЗК можуть бути нижчими за індикативні світові.


Приложения к материалу:
Настроение рынка на 7 июля 2012
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ожидаем вялое боковое движение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду