Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 17:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 10 июля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1136,03+2,44%

Учорашні торги на українському ринку проходили дуже мляво, про що свідчить мізерний обсяг торгів у розмірі 5,7 млн. грн. Через це розглядати зниження індексу УБ на 0,45% слід лише індикативно. Протягом дня падіння сягало і 2%.

Втім зарубіжні ринки також не показували активного падіння навіть після розчарування статистикою зі США на минулому тижні, сильнішим за очікуване сповільненням інфляції в Китаї та поновленням тиску на боргові ринки Італії та Іспанії. Європейські індекси знизилися на 0,4%, американський S&P 500 втратив 0,2%. Ринки країн, що розвиваються, показували змішану динаміку, золото, нафта та євро дорожчали.

Важливою новиною для інвесторів стало рішення Єврогрупи про  пришвидшення виділення допомоги Іспанії на рекапіталізацію банків. Країна отримає перші €30 млрд. вже до кінця липня. Однак спочатку Іспанії слід буде врегулювати вимоги деяких країн, таких як Фінляндія, щодо застави під їх частку в цій допомозі.

Маріо Драгі на щоквартальному виступі перед Європарламентом вказав на можливість ще одного зниження ставок ЄЦБ, для стимуляції зростання у кризовій економіці Європи. В той же час, він заявив, що фонд ESM навряд чи зможе напряму капіталізувати банки (як це було домовлено на останньому самміті), до тих пір поки не почне функціонувати єдина система нагляду для всіх європейських банків (також рішення самміту), тобто не раніше наступного року. Слід враховувати й те, що єврочиновники дещо забігають наперед, оскільки фонд ESM поки що не ратифікований Італією, а у Німеччині своє рішення має винести конституційний суд.

Чергова порція статистики з Китаю про зовнішню торгівлю внесла негативу у ранішні торги в Азії, та стала ще однією ознакою швидкого сповільнення економіки. Імпорт зріс усього на 6,3% р/р проти очікуваних 11% р/р, а експорт підвищився на 11,3% р/р, перевершивши прогнози зростання у 10,6% р/р. Окрім Китаю інші азійські економіки також показують охолодження економічної активності. Ці новини спричинили зниження акцій зранку в Азії на 0,4% і незначне падіння ф’ючерсів на європейські та американські індекси. Впродовж дня публікацій важливих даних не буде, тож ринки відіграватимуть події останніх днів. Ми очікуємо, що українські акції продовжать знижуватися слідом за світовими ринками.

Новини

Відповідно до прес-релізу, Стахановський вагонобудівний завод за шість місяців 2012 року випустив 2701 вантажний вагон, що на 29% нижче порівняно з аналогічним періодом 2011 року; завод в червні випустив 291 вантажний вагон, що на 199 менше, ніж у травні.

Коментар аналітика: негативна новина. Вочевидь, плани СВБЗ по випуску 8 тис. вагонів у 2012 році не будуть реалізовані. Низхідна динаміка виробництва свідчить про проблемні моменти на підприємстві. Як бачимо, волатильність місячних виробничих показників робить акцію SVGZ спекулятивним інструментом, фінансові показники для якого можуть мати дуже різні прогнози, а тому цільові ціни можуть значно коливатись після виходу подібних нових.

За даними ІА «Інтерфакс-Україна», Крюківський вагонобудівний завод за першу половину 2012 року випустив 45 пасажирських вагонів, що в дев'ять разів більше в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, на підприємстві, в червні випущено 17 пасажирських вагонів.

В січні-червні 2012 року підприємство збільшило випуск вантажних вагонів на 7,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року – до 5,532 тис. одиниць, у червні завод випустив 1,051 тис. вантажних вагонів, що на 11 вагонів більше, ніж у травні.

Коментар аналітика: позитивна новина. Крюківський ВБЗ працює на максимальному завантаженні потужностей у другому кварталі по вантажних вагонах, крім того, уже випущено 45 пасажирських вагонів. Ми очікуємо позитивних фінансових результатів у другому кварталі поточного року, що безперечно відчутно впливатиме на результати півріччя та всього 2012 року.

Компанії «Інтерпайп Україна» та «Сервіс-Ман» домовились про поставку «Укргазвидобутку» сталевих труб на загальну суму 412 млн. грн. Зокрема Інтерпайп поставить сталевих труб на суму 407 млн. грн. Договори підписані 27 червня 2012 року.

Коментар аналітика: Позитивна новина. Iнтерпайп продовжує потихеньку отримувати внутрішні замовлення, що позитивно впливає на фінансові показники заводів групи, зокрема Новомосковського трубного заводу та Нижньодніпровського трубо-прокатного.

У червні 2012 р. АК «Богдан Моторс» виготовила 643 легкових авто, що на 21% менше за результат травня 2012 р. Всього за 1п2012р. виготовлено 7541 легкове авто, що на 22% менше за результат 1п2011р.

Коментар аналітика: Негативна новина для АК «Богдан Моторс». Негатив проявляється в тому, що фінансові результати в поточному році поки що не можуть бути підтримані обсягами реалізації легкових авто власного виробництва та більшою мірою залежатимуть від реалізації автобусів і консолідації продаж автомобілів Hyundai. Можлива перспектива покращення вироб-ничих результатів компанії полягає в організації повного циклу виробництва Lada Granta. Наразі щодо цього ведуться переговори з АвтоВАЗом. Початок виробництва Lada Granta в Україні очікується у другій половині 2013р., а запланований обсяг випуску становить до 50 тис. авто на рік.


Настроение рынка на 10 июля 2012
Падение
4 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: слабый внешний фон может подтолкнуть локальных инвесторов к продажам
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Утренний обзор рынкаПадение
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ", Виталий Булынин.
Ожидаем боковое движение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду