Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 17:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 11 июля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1124,56-1,01%

Відсутність нових негативних новин з Європи стало приводом для росту європейських ринків вчора вдень. Це явище підтримало й український ринок, який підскочив на 2,4%, хоча зростання доходило і до 5%. Обсяги торгів були на рівні попередньої сесії, з явним домінування покупців. Лідерами зростання серед корзини УБ стали акції Донбасенерго, Авдіївського КХЗ, Центренерго, з +5,4%, +4,4% та +3,3% відповідно. Меткомбінати показали зростання на рівні 1,5-1,8%.

Незважаючи на непогане зростання, ризики розвороту тенденції останніх тижнів все ще досить великі. По-перше, ріст ринку відбувся на фоні попередньої великої перепроданості, коли індекс УБ впав до 3-річного мінімуму за досить короткий час. Втім, фундаментальних змін на краще в економіці та фінансах компаній, які б підтримали тренд, поки що немає. По-друге, зростання ринку тримається на відносно позитивних зовнішніх настроях інвесторів після самміту ЄС і зниженні ставок ЄЦБ і Народним Банком Китаю. Очікування впровадження ФРС США програми QE3 також додають позитивних настроїв. В той же час, глобальна економіка продовжує суттєво уповільнюватися і подальше погіршення показників здатне звести нанівець позитив від монетарного пом’якшення. По-третє, окремі важковаговики українського ринку, такі як Мотор Січ, Райффайзен Банк Аваль та Алчевський МК поводять себе досить невпевнено на зростанні, дуже важко долаючи рівні опору та провалюючись при будь-якому розпродажі. Фактично, лідирують на ралі ринку ті акції, які були найбільше перепродані – Азовсталь, Авдіївський КХЗ, Центренерго, тоді як у попередні періоди зростання ринку, лідирували акції з кращим фундаментом.

Сьогоднішні торги в Азії знову проходять у «червоній зоні». Ринки падають, хоча помірно – на 0,3-0,4%. Європа відкрилася з більш помітним мінусом після вчорашнього зниження акцій на амери-канській сесії – з -0,7-0,8%. Більше 1% втрат показує РТС. Отже, досить ймовірне знаходження українських акцій під тиском і домінування продавців на ринку. Серед важливих даних сьогодні слід звернути увагу на торговий баланс США та протокол останнього засідання ФРС (після закриття УБ).

Новини

Згідно з офіційним журналом Європейського союзу, було прийнято рішення про збереження мита на імпорт труб з України до ЄС у розмірі 25,7%.

Невеликі пільги матиме Дніпропетровський трубний завод  (12,3%) і два заводи групи «Інтерпайп»: Нижньодніпровський трубопрокатний та Ніко-Тьюб (17,7%).

Окрім того, збережено мито на імпорт в ЄС безшовних труб з Росії в розмірі 35,8%; відмінено мито по відношенню до імпорту безшовних труб з Хорватії (раніше було 29,8%).

Коментар аналітика: З одного боку, збереження мита не може бути позитивною новиною. Але слід зазначити, що для заводів групи Інтерпайп мито було знижено з 25,1% до 17,7%, що матиме невеликий позитивний вплив на фінанси групи.

Російський ЗАТ «Трансмашхолдинг» продовжить розвивати ХК «Луганськтепловоз» для виробництва магістральних вантажних тепловозів на замовлення РЖД і не планує перепрофільовувати чи закривати підприємство.

В 2012р. частка замовлень від РЖД в портфелі підприємства становить 98%. Таким чином завод в 2012р. має виготовити більше 150 тепловозних секцій.

Коментар аналітика: Позитивна новина для Луганськтепловозу.

Як бачимо, офіційне підтвердження виробничих планів від  Трансмашхолдингу та спростування намірів перепрофілювання чи закриття підприємства є хоча й дещо запізнілою, проте важливою інформацією з точки зору підтвердження високої завантаженості  ХК «Луганськтепловоз» у 2012 р. і відповідного стабільного стану підприємства.

Російська  лізингова компанія «Іллюшин Фінанси Ко» підписала договір купівлі-продажу на поставку до 2014 р. до Панами 15 україно-російських регіональних реактивних літаків нового покоління АН-148 та АН-158 на загальну суму близько $420 млн.

Коментар аналітика: Позитивна новина для  ПАТ «Мотор Січ». Позитивним моментом є підтвердження попиту на літаки АН-148 та Ан-158, що комплектуватимуться двигунами виробництва «Мотор Січі». Нагадаємо, в 2011 р. між ДП «Антонов» та лізинговою компанією «Іллюшин фінанси Ко» був підписаний контракт на поставку 10 літаків АН-158.



Настроение рынка на 11 июля 2012
Падение
4 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: пессимизм на фоне слабого старта сезона корпоративной отчетности в США
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Ожидаем боковое движение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Утренний обзор рынка
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ", Виталий Булынин.
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду