Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 15:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 17 июля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1139,64-1,13%

Не дивлячись на невпевненість інвесторів на зарубіжних ринках, українські акції продовжують поступово йти вгору. Вчорашній день ознаменувався черговим непоганим зростанням на 2,0% попри фіксацію американськими та європейськими індексами змішаної картини. Псує висхідний тренд лише те, що він відбувається без зростання обсягів торгів, на дуже низьких обсягах. Втім, падіння українського ринку в травні-червні також проходило на мізерних обсягах, тож навряд чи слід вбачати в цьому слабкість тенденції.

Учорашнє зростання очолили акції генераторів – Донбас- і Центренерго, які зросли на 4,4% та 3,5% відповідно. Також на 3,5% підскочили акції Азовсталі. Інші ж емітенти показали більш повільну динаміку, а Укрсоцбанк та Укрнафта відзначилися падінням. Достатньо непогано показали себе вагонобудівники. Особливо слід відзначити зростання акцій Крюківського ВБЗ на великих як для нього обсягах у 180 тис. грн., на 5,8% майже до 20 грн. – рівня початку травня. Акція продовжує цікавити інвесторів після гарних фінансових результатів за 1кв2012 та виробничих результатів за 2кв2012. Також спекулятивного інтересу продовжує додавати інформація про продаж частки заводу російським інвесторам.

Дані по роздрібним продажам у США у червні зафіксували третє зниження поспіль, чим посилили побоювання інвесторів щодо економічної стагнації у 2-3 кварталах. Однак, з іншої сторони, погані дані були сприйняті деякими учасниками як необхідна умова для запуску ФРС програми QE3, на яку тривалий час очікує ринок. До цього моменту ФРС утримувався від додаткової стимуляції економіки, залишаючи за собою таку можливість у разі погіршення кон’юнктури. Свіжі думки голови ФРС Бена Бернанке можна буде почути сьогодні під час його чергового виступу перед сенатом. Без сумнівів, ринки будуть уважно стежити за подією, намагаючись розпізнати будь-які зміни у риториці керівника центробанку.

Тим часом в Азії зранку торги проходять у «зеленій зоні». Позитиву додав Китай, який днями підвищив запланований на 2-е півріччя обсяг інвестицій у залізничні дороги з метою стимулювати економічну активність в країні. Російський ринок також відкрився з плюсом (+0,65%), ф’ючерси вказують на незначний ріст і на європейській сесії. Отже, зовнішній фон є сприятливим для  продовження росту українських акцій.

Новини

Агентство Fitch залишило рейтинги України на рівні В зі стабільним прогнозом

Fitch очікує уповільнення темпів ВВП у 2012 році до 2,4% та їх відновлення до 3,5% у 2013 році. Агентство наголосило, що відсутність фінансування від МВФ на початку 2013 року та поновлення доступу на зовнішні ринки створить значний тиск на резерви та призведе до різкої девальвації і зниження рейтингу. Навпаки, якщо влада забезпечить фінансування від МВФ та продовжить скорочення дефіциту бюджету, це може сприяти підвищенню рейтингу.

Fitch очікує поновлення тиску на гривню у 3кв2012 та девальвацію до кінця року на 10%, до 8,8 грн/$.

Агентство S&P очікує зростання економіки України у 2012 році на рівні 3,5% та падіння ЗВР до $28 млрд.

Коментар аналітика: Думка Fitch в цілому близька до консенсусу. Аналітики S&P досить оптимістичні щодо економіки у 2012 році.

Монетарні тенденції у червні:

Коментар аналітика: Намітилася негативна тенденція уповільнення припливу депозитів у банки, що є джерелом ліквідності для банківської системи та, в умовах стагнації кредитування економіки, слугують ресурсом для вкладень в ОВДП.

У 2кв2012 приплив депозитів у банки був найменшим за 11 кварталів – всього 5,7 млрд. грн. Оскільки банки все ж таки збільшили кредити в економіку на 3,1 млрд. грн., це залишило їх з надлишком ресурсів усього лише в 2,6 млрд. грн. Враховуючи необхідність використання частини цих грошей банками для повернення зовнішніх боргів, не дивно, що попит на гривневі ОВДП у 2кв2012 був мізерний, і більшість розміщень відбулося серед «дружніх» фін. установ.

Відповідно, подальше сповільнення депозитів, що є дуже ймовірним напередодні виборів, загрожує тим, що у 2П2012 банки не матимуть ресурсу для купівлі ОВДП, а у негативному сценарії можуть виступити чистими продавцями ОВДП зі своїх портфелів, як це трапилося у 2П2011. Зрозуміло, що у такому випадку, як і у 2П2011, основним покупцем облігацій може стати лише НБУ. Оскільки покупка НБУ фактично означатиме монетизацію боргу та призведе до зростання монетарної бази, це лише посилить девальваційний тиск на гривню.

Росія має намір з 1 серпня 2012 р. ввести утилізаційний збір з імпортованих авто обсягом від $609 до $1370 за один транспортний засіб.

Коментар аналітика: Негативна новина для «Богдан Моторс». Введення зазначеного збору на імпортні авто зробить їх відносно менш конкурентними порівняно з автомобілями виготовленими в Росії.

Кременчуцький колісний завод уклав договір з італійським представництвом Titan Europe Plc (Великобританія) на поставку 36 тис. ободів коліс для легкових авто.

Коментар аналітика: Позитивна новина для Кременчуцького колісного заводу. Укладений договір підтримає позитивну динаміку нарощення обсягів виробництва.


Настроение рынка на 17 июля 2012
Падение
0 12
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Ожидаем ростРост
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Комментарии к открытию рынкаРост
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор фондового рынкаРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Утренний обзор рынкаРост
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ", Виталий Булынин.
Premarket: локальный рынок будет стремиться выйти вверх из диапазонаРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду