Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 15:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 25 июля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1020,12+0,52%

Сьогодні зранку фондові індекси Азії перебувають у негативній зоні; ф’ючерси на американські та європейські бенчмарки також знижуються. Наразі немає факторів для втримання вітчизняного фондового ринку від зниження котирувань акцій.

Вчора торгова сесія на Українській біржі завершилась незначним зростанням індексу: денна доходність склала всього 0,4%, значення індексу підросло на 4,5 п. до 1014,8 пунктів. Обсяг торгів акціями на ринку заявок зріс до 16,5 млн. грн.; як завжди, найбільша ліквідність була зосереджена в акціях Центренерго, Алчевського МК, Мотор Січі та Авдіївського КХЗ. Найбільше зростання з-поміж емітентів індексного кошику продемонстрували акції Центренерго (+1,8%) і Укрсоцбанку (+1,7%). Акції Мотор Січі та Азовсталі виглядали слабкіше – їх ціни акцій просіли за день на 0,6% та 1,0% відповідно.

На фондових майданчиках США у вівторок продовжував панувати негативний настрій: індекс S&P 500 і Nasdaq втратили по 0,9% своєї вартості, Dow Jones – 0,8%. Опубліковані вчора квартальні звітності корпорацій виявились гіршими, ніж очікувані аналітиками, в тому числі крупний оператор доставки вантажів United Parcel Service, а також Apple; Deutsche Bank; Whirlpool; Peabody Energy. Окрім корпоративної звітності на хід торгів впливали публікації міжнародних рейтингових агентств. Агентство Moody's, враховуючи загострення боргової кризи в зоні євро, змінило прогноз по рейтингу Німеччини зі «стабільного» на «негативний»; рейтинг країни лишається «ААА». Крім того,  рейтингове агентство знизило прогноз по довгостроковому рейтингу фонду фінансової ста-більності EFSF зі «стабільного» на «негативний», після пониження прогнозів по рейтингах Німеччини, Нідерландів та Люксембургу.

Сьогодні інвесторами очікується макроекономічні дані з ринку нерухомості США, дані по ВВП Великобританії.


Новини

ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» завершило січень-червень 2012 року з чистим збитком 141 млн. грн.. проти чистого прибутку в 42 млн. грн. за аналогічний період 2011 р.

Відповідно до квартального звіту підприємства, чистий дохід за зазначений період скоротився на 25% – до 7 537 млн. грн.



Коментар аналітика: позитивна звітність.

Чистий дохід у 2-му кв. 2012 р. зріс на 8% відносно 1-го кв. 2012 р., однак знизився на 27% відносно 2-го кв. 2011 р. Виробництво змінилось відповідно на +2%, -6%. EBITDA склала 270 млн. грн., що відповідає $39 на тонні прокату, це вище від наших очікувань. Чистий прибуток у 2-му кв. 2012 р. склав 174 млн. грн. Ціна продукції перевищила виробничу собівартість на $47 на тонні. Чистий борг на кінець звітного періоду зріс до 10,3 млрд. грн., обігові кошти складають тримісячний запас собівартості продукції.

EV на тонну виробництва становить $381 (за результатами 2-го кв. 2012 р. помноженими на 4); EV/S (аналогічно) – 0,67; EV/EBITDA – 9,7; P/E – 1,3. Трейлінгові значення за останні 4 квартали: $422; 0,72; 14,7; 12,6 відповідно.

Наявність валових і чистих прибутків в другому кварталі свідчить, що ринкові ціни на вхідну сировину знизились сильніше, ніж ціни на прокат. Ринок може позитивно відреагувати на неочікувано позитивну звітність емітента, а єдиним чинником, який буде стримувати зростання ціни акції може стати збільшення боргу.


Укрсоцбанк отримав 1,6 млн.грн. прибутку у 2кв2012



Коментар аналітика: Нейтральна новина.

Незважаючи на те, що фінансовий результат Укрсоцбанку був очікуваним – фактично на рівні беззбитковості, в структурі доходів/витрат відбулися зміни. Слід відмітити дві з них:

По-перше, відбулося несподіване зростання адміністративних витрат банку на 63% р/р, або 206 млн.грн., до 532 млн.грн. За рахунок чого це трапилося – поки що невідомо. Однак, можна припустити, що банк продав невелику частину кредитного портфелю з дисконтом, і цей дисконт був віднесений на затрати.

По-друге, також неочікувано знизилися відрахування у резерви – на 43% р/р, або 219 млн.грн., до 290 млн.грн.

Особливих змін у балансу не відбулося. Кредити знизилися на 417 млн.грн. (найбільше падіння за 6 кварталів), депозити – на 552 млн.грн. (найбільше падіння за 12 кварталів). Дефіцити покривалися за рахунок притоку материнських коштів – на 232 млн.грн. кв/кв.


Банк Форум отримав 1,3 млн.грн. прибутку у 2кв2012



Коментар аналітика: Нейтральна новина.

Банк активно продовжує делеверідж. Показовим в цьому є чергове падіння активів та кредитного портфелю на 0,9 млрд.грн. та 1,0 млрд.грн. кв/кв відповідно. Відтак скорочуються і доходи банку – у 2кв2012 вони впали на 41% р/р та 38% кв/кв, а операційний збиток розрісся до 380 млн.грн. за квартал. Чистий прибуток за 2кв становив мізерних 1,3 млн.грн.

Таким чином, банк продовжує знижувати обсяги бізнесу, що означає безперспективність будь-яких інвестицій в нього.



Настроение рынка на 25 июля 2012
Падение
6 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket: сегодня стоит раcсчитывать на оптимизм локальных игроков
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Ожидаем снижениеПадение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду