Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 15:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 26 июля 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1076,4+5,52%

У середу українські фондові індекси завершили день різнонаправ-лено: індекс УБ зріс на 0,5%, а індекс ПФТС впав на 1,7%. Активність торговців на ринку залишається дуже слабкою. Обсяг торгів акціями на ринку заявок УБ вчора був меншим 7 млн. грн., а на біржі ПФТС – лише 1,6 млн. грн. Основний обсяг торгів на ПФТС учора склали внутрішні державні облігації – близько 140 млн. грн. Найбільша ліквідність на ринку заявок продовжує залишатись в акціях Центренерго, Алчевського МК, Авдіївського КХЗ і Мотор Січі, їх сумарний обсяг торгів складає 4,7 млн. грн. (68% обсягу ринку заявок УБ).

За відсутності вагомих зовнішніх факторів росту акцій, українські емітенти торгувались змішано, тому індекс намалював боковик. Лідерами за доходністю з-поміж ліквідних цінних паперів стали акції AVDK (+2,7%), DOEN (+1,9%), ALMK (+1,9%), CEEN (+1,2%), ENMZ (1,0%). Нині розпочато публікацію фінансових звітностей за перше півріччя 2012 року й українськими компаніями. В тому числі електрогенеруючими компаніями, що продемонстрували зростання прибутковості у другому кварталі 2012 р. порівняно з аналогічними показниками 2011 р., що мало позитивний вплив на їх ціну акцій. Аутсайдером доходності в індексному кошику вчора була Азовсталь (-1,44%), її акції продовжують програвати ринку по доходності. Компанія опублікувала слабку звітність: хоча 2-й квартал 2012 р. виглядає краще першого кварталу 2012 р., але комбінат продовжує працювати збитково. Єнакієвський МЗ та Алчевський МК показали відносно кращі фінансові результати у другому кварталі поточного року.

Провідні фондові індекси США завершили вчорашню торгову сесію змішано: Dow Jones додав 0,47% до своєї вартості; а Nasdaq втратив 0,31%; S&P 500 залишився поблизу рівнів закриття попередньої торгової сесії – 1 337,89 п. Європейські бенчмарки також демонстрували змішану динаміку: французький САС 40 та німецький DAX зросли на 0,2%; а британський FTSE 100 знизився на 0,1%.

Згідно опублікованому звіту Міністерства торгівлі США, продажі нових будинків у країні у червні знизились на 8,4%, до 350 тис. од. у річному виразі порівняно з 382 тис. од. у травні цього року. Фактичні дані виявились гіршими очікуваних (372 тис. будинків); крім того, темпи зниження стали максимальними за останній рік. Велика частина аналітиків очікують, що такі дані з ринку нерухомості вплинуть на рішення ФРС щодо програми кількісного пом’якшення.

Рейтингові агентства продовжили знижувати кредитні рейтинги. Так, агентство Moody's знизило рейтинги 17-ти банків Німеччини; а агентство Egan Jones знизило рейтинг Італії з «В+» до «ССС+».

Вранці азійські фондові індекси торгуються змішано. Ф’ючерси на європейські індекси демонструють невелике зростання, а ф’ючерси на американські бенчмарки торгуються нейтрально.

Ми не очікуємо значної зміни вітчизняних фондових індексів протягом дня.

З важливої макроекономічної статистики можна виділити індекс споживчої довіри Німеччини, замовлення на товари довготривалого користування за червень в США, первинні звернення за допомогою по безробіттю в США та індекс незакінчених угод на вторинному ринку нерухомості за червень в США.


Новини

ПАТ «Єнакіївський металургійний завод» у січні-червні 2012 року збільшило чистий збиток на 41% порівняно з аналогічним періодом 2011 року – до 882 млн. грн.

Відповідно до квартального звіту підприємства, його чистий дохід за цей період зріс на 2,4% – до 6 688 млн. грн.



Коментар аналітика: слабопозитивна звітність. Чистий дохід ЄНМЗ у 2-му кв. зріс на 8,4% відносно 1-го кв. цього року, та знизився на 5,2% відносно 2-го кв. 2011 р. Виробництво продукції зросло на 6,5% та 8,4% відповідно, а за підсумками півріччя – на 15%. EBITDA за другий квартал склала -86 млн. грн., що є кращим за наші очікування; а чистий збиток – 279 млн. грн. Вперше з 3-го кв. 2008 р. ціна продукції перевищила виробничу собівартість, що саме по собі є позитивом.

 Поточне EV на тонну виробництва становить $14 (за результатами 2-го кв. 2012 р. помноженими на 4), поточне значення  EV/S (аналогічно) – 0,03; відповідні трейлінгові коефіцієнти: $15/тонну та 0,03. За таких результатів Єнакієвський МЗ повинен почати наздоганяти в ціні Азовсталь, так як розрив, що утворився, є суттєвим, а звітність дає відносний позитив.


Настроение рынка на 26 июля 2012
Падение
1 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Ежедневный обзор рынка, комментарии по актуальным новостям
Инвестиционная группа «Сократ»
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Премаркет
Сити Брок, Михальчук Дмитрий
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Premarket: на рынках все еще присутствует желание покупатьРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Утренний обзор рынкаРост
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ", Виталий Булынин.


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду