Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 13:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 22 августа 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1071,81-1,36%

Сьогодні вранці макроекономічна статистика з Японії вже принесла негатив на фінансові ринки, зокрема Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Отже, дефіцит торгового балансу Японії в минулому місяці склав 517,4 млрд. єн ($6,5 млрд.) проти профіциту у червні в 60,3 млрд. єн. Очікування аналітиків були на рівні 270 млрд. єн дефіциту. Експорт зменшився на 8,1% у річному виразі (прогноз – зменшення лише на 3,6%); а імпорт навпаки зріс на 2,1% (+3%).

Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси також просідають сьогодні вранці. Російський ринок РТС відкрився в негативній зоні. З урахуванням таких зовнішніх настроїв на світових фондових площадках, не слід очікувати продовження вчорашнього підростання цін українських акцій сьогодні.

Вчора ж український фондовий ринок дещо підростав, порівняно з попередніми днями бокового руху індексу: індекс Української біржі додав 0,83% вартості. Найбільше зростали серед найбільш ліквідних емітентів ринку акції Мотор Січі, Авдіївського КХЗ, Центренерго, Укрсоцбанку. Ціна їх акцій підросла за день на 1,0%-2,0%. Зростання котирувань на рівні 8,0-10% продемонструвала неліквідна частина ринку. Акцій, що знижувались, було небагато. З-поміж емітентів індексного кошика: Алчевський МК, Укрнафта та Донбасенерго. Обсяг торгів на ринку заявок акціями зовсім трішки але підріс і склав 7,75 млн. грн.

Світові фондові індекси у вівторок продемонстрували переважно негативну динаміку. Так, європейські фондові індекси завершили торги змішано: DAX (+0,79%), CAC 40 (-0,22%), FTSE 100 (-0,48%); а американські бенчмарки в основному знижувались після зростання напередодні: Dow Jones (-0,51%), S&P 500 (-0,35%), Nasdaq (‑0,29%).

При тому, що вчора позитив на ринки принесли результати розміщення іспанських облігацій. Вчора Мінфін Іспанії отримав €4,51 млрд. за короткострокові державні облігації, доходність однорічних склала 3,07%, тоді як місяць тому була 3,918%, а доходність державних паперів з терміном погашення у лютому 2014 року зменшилась з 4,242% до 3,335%.

Як відзначалось у вчорашньому огляді, сьогодні відбудеться зустріч керівника Єврогрупи (фактично міністр фінансів зони євро) Жана-Клода Юнкера з прем’єром Греції Антонісом Самарасом, темою якої буде виконання кредитної угоди Греції з ЄС та МВФ.

Серед важливих макроекономічних даних, можна виділити індекс запитів на іпотеку згідно даних Асоціації іпотечних банків (МВА) за тиждень, що закінчився 17 серпня (США); продажі будинків на вторинному ринку нерухомості за липень (США).

Після закриття української торгової сесії міністерство енергетики США опублікує щотижневу доповідь про комерційні запаси нафти та нафтопродуктів в США станом на 17 серпня; а Федеральна резервна система опублікує протокол засідання Комітету по відкритих ринках ФРС США від 31 липня-1серпня.

Настроение рынка на 22 августа 2012
Падение
7 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Premarket: в ожидании продаж на открытииПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду