Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 13:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 23 августа 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1055,03-1,57%

У середу українські акції знижувались, перейнявши песимістичні настрої більшості світових фондових майданчиків. Індекс УБ втратив 1,4% своєї вартості, на мізерних обсягах: обсяг торгів акціями на фондовому ринку склав 26 млн. грн., в тому числі на ринку заявок – 4 млн. грн. В лідерах ліквідності вчора були акції Алчевського МК, Мотор Січі та Укрсоцбанку, за якими наторгували близько 2,8 млн. грн.

Практично усі акції ринку заявок знизили свої котирування за результатами торгів. Виключенням стали малоліквідні акції Дакору, Новомосковського ТЗ, Крюківського ВБЗ та Укртелекому. Сумарний обсяг торгів за цими чотирма емітентами склав всього 68 тис. грн. З-поміж індексних цінних паперів краще всіх виглядали акції Донбасенерго та банку Аваль, що знизились менше, ніж на 1%.

Американські фондові індекси завершили торгову сесію учора змішано: Dow Jones втратив 0,23%; Nasdaq додав 0,21% до своєї вартості, а індекс S&P 500 залишився близько цін закриття попередньої торгової сесії. Європейські індекси у середу відзначились зниженням в діапазоні 1,0-1,5%. Нині ф’ючерси на американські бенчмарки зростають, на європейські – також.

Акції Азійсько-Тихоокеанського регіону сьогодні вранці переважно зростають, взявши позитив з вчорашньої публікації протоколу засідання Комітету по відкритих ринках ФРС США від 31 липня-1серпня. Більшість членів комітету зазначили своє «за» щодо додаткових стимулюючих заходів (QE3), які можуть бути прийняті досить скоро, у випадку відсутності стійкого зростання економіки. Базова процентна ставка залишилась на мінімальному рівні – 0,25% річних.

Ціни на нафту на фоні цього також підростали, так нафта марки Brent торгується близько $116 за барель.

Таким чином, сьогоднішня публікація негативних даних з Китаю (індекс ділової активності PMI HSBC в промисловому секторі склав всього 47,8 п. проти попереднього 49,3 п.) пройшла поза увагою гравців ринку.

Нині є всі передумови для відкриття вітчизняного ринку в плюсі, та все ж це зростання все ще буде невпевненим та волатильним. Оскільки все ще залишається невирішеним грецьке питання. Учорашня зустріч прем’єр-міністра Греції А. Самараса та голови Єврогрупи Ж.-К. Юнкера нічого особливого не принесла. З одного боку Греція озвучила прохання про розтягнення термінів скорочення бюджетного дефіциту; з іншого – кредитори зазначили, що рішення залежить від висновків Єврокомісії, ЄЦБ та МВФ, які наприкінці вересня повинні представити результати аудиту грецьких фінансів.

Щодо світової статистики по макроекономіці, то сьогоднішній день насичений нею. В першу чергу – це публікація ВВП Німеччини за другий квартал поточного року. Далі протягом дня очікується публікація наступних показників:

  • Франція: індекс ділової активності за серпень.
  • Німеччини: індекс ділової активності за серпень;
  • Єврозона: індекс ділової активності за серпень;
  • Єврозона: індекс споживчої довіри за липень;
  • США: кількість первинних та повторних звернень за допомогою з безробіття за минулий тиждень;
  • США: індекс ділової активності за серпень (PMI Manufacturing);
  • США: продажі нових будинків за липень;
  • США: індекс цін на будинки, розрахований FHFA за червень;
  • Запаси природного газу в США на 17 серпня.
Настроение рынка на 23 августа 2012
Падение
0 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: заседание FOMC слегка приободрило "быков"
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду