Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 13:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 28 августа 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1015,36-2,78%

Вчорашній день не приніс нічого цікавого для ринків в Україні та світі. Великобританія відпочивала у зв’язку зі святом, тож торги в Європі відбувалися малоактивно. Американські індекси спочатку трошки зростали на новині про перемогу Apple над Samsung у суді, однак згодом розвернули тренд униз, завершивши день у нулі.

Інвестори націлилися на зустріч керівників центробанків у Джексон Хоул, яка відбудеться в п’ятницю, та на засідання ЄЦБ наступного тижня. Інвестори з нетерпінням очікуватимуть виступу Б. Бернанке, який може дати більш чіткі уявлення про перспективи нового монетарного стимулювання. Наразі інформація про цей крок від ФРС була неоднозначною. Деякі члени комітету FOMC виступають за імплементацію нових пом’якшувальних заходів, що засвідчив протокол останнього засідання, тоді як інші вважають, що економіка знаходиться у нормальному стані і не потребує допомоги від монетарної політики. Звісно, що вирішальне слово у цих дебатах є за керівником ФРС. Поки що ринки схиляються до того, що Б. Бернанке скоріше підтримує стимулювання, ніж ні. Власне, це і тримає фондові індекси США так високо. Однак, багато хто сумнівається, що ФРС в даних умовах готова піти на серйозні кроки.

Не дивлячись на ці сумніви, волатильність на американському ринку залишається на багаторічних мінімумах, що дещо збентежує аналітиків, оскільки асоціюється з низьким сприйняттям ризиків та оптимізмом.

Європейські проблеми поки що відійшли на другий план. Італійські та іспанські облігації хоч і перестали падати у доходності, однак, знаходяться на таких рівнях, які не дають приводу панікувати. Політики поки що також уникають якихось різких заяв, які б похитнули тонку рівновагу. Не дають інформаційних приводів і рейтингові агентства. Разом з тим, усі підсвідомо розуміють, що така собі ремісія кризи в Європі тимчасова. І рано чи пізно розпочнеться нове загострення. Дехто вказує на дві ключові дати, які можуть підштовхнути інвесторів до дій – 6 і 12 вересня, коли відбудеться засідання ЄЦБ та рішення німецького конституційного суду відповідно.

Тим часом, український ринок продовжує працювати на мінімальних за цей рік обсягах. Широкі спреди не дозволяють характеризувати динаміку в межах +/-1% як таку, що спричинена не технічними факторами. Це стосується і вчорашнього падіння на 1%. Усі блакитні фішки знижувалися за виключенням Укрсоцбанку, який більше падав напередодні, а вчора продемонстрував невеликий відскок. Найбільше зниження серед індексних акцій відбулося у Азовсталі – на 2,3%.

Сьогоднішній день ринки почали з помірного падіння в Азії та зниження ф’ючерсів Європи та США. Відсутність важливих макроекономічних подій на європейській сесії передбачає, що торги можуть бути нединамічними та неактивними. Єдине пожвавлення може трапитися о 16:00 та 17:00, коли виходитимуть дані зі США по цінам на нерухомість та споживчим настроям.

НОВИНИ

Новий закон про ІСІ знову дозволяє фондам інвестувати у акції банків

Єдине обмеження визначає, що фонд не може володіти більш ніж 10% акцій банку.

Коментар аналітика: Позитивна новина. Після публікації та вступу закону в силу, фонди знову зможуть безперешкодно інвестувати в акції банків. Враховуючи, що 1) більшість фондів вийшла з позицій у банках влітку-восени 2011 та 2) акції банків зараз є відносно недооціненими, можна припустити, що новина здатна спричинити коротко- та середньостроковий позитивний ефект на ціну.

Настроение рынка на 28 августа 2012
Падение
4 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Premarket 28/08: снижение Индекса UX на фоне отсутствия новых идей на рынке
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду