Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 13:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 29 августа 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1002,25-1,29%

Вчорашній день ознаменувався найбільш сильним падінням українського ринку за останні 2 місяці. Індекс УБ знизився на 2,8% на фоні падіння акцій Донбасенерго (-5,7%), ЄМЗ (-4,2%), Азовсталі (-3,7%), Авдіївського КХЗ (-2,9%). Єдиною акцією з індексного кошику, яка зросла, виявився Укрсоцбанк. Обсяги торгів були не надто великими – 8 млн. грн., однак вдвічі більшими ніж в середньому за останні три тижні. Вочевидь, активність починає поступово повертатися на ринки.

Торги на закордонних біржах проходили переважно нейтрально. Після зростання в понеділок, європейські ринки повернулися до рівнів кінця минулого тижня, а американські індекси завершили день з мінімальним падінням на 0,1%. Дані щодо цін нерухомості в США зафіксували позитивний тренд у річному вимірі вперше за декілька років, проте індикатор споживчих настроїв, який тісно корелює з динамікою споживчих витрат, несподівано впав до дев’ятимісячного мінімуму.

Новини з Європи також були неоднозначні. Позитив від успішного розміщення іспанських та італійських векселів був нівельований новиною про те, що найбільший регіон в Іспанії – Каталонія – має намір попросити про допомогу розміром €5 млрд. для рефінансування боргів до кінця року. При цьому, Каталонія не збирається погоджуватися на умови центрального уряду, які необхідно виконати для отримання коштів. Звісно, що негатив від цього був більшим, і як наслідок іспанські та італійські облігації знизилися в ціні.

Ще однією несподіванкою стала офіційна відмова М.Драгі брати участь у конференції у Джексон Хоул. Причина – щільний графік керманича ЄЦБ. Валютний ринок чомусь сприйняв цю новину як позитивну для євро, вважаючи, що Драгі повністю зайнятий підготовкою до засідання ЄЦБ 6 вересня.

Сьогодні зранку азійські індекси помірно зростають в межах 0,1-0,2%. Європейські та американські ф’ючерси незмінні. Таким чином, зовнішній фон для українського ринку є нейтральним, тож, можливо, деякі трейдери вирішать використати вчорашній розпродаж, як гарну точку входу в розрахунку на невеликий відскок.

  • сайт КУА "КІНТО"
  • тел. 390-57-60
  • Повний текст огляду
  • Настроение рынка на 29 августа 2012
    Падение
    2 1
    Рост
    Комментарии и премаркет этого дня:
    Перед открытиемПадение
    Брокерский Дом "Открытие"
    Premarket 29/08: рынки до пятницы лягут в дрейф
    Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital
    Комментарии к открытию рынка
    ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


    Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
    Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
    Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
    Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
    Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду