Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 13:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 31 августа 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 994,58+0,86%

Світові акції вчора відзначилися найбільшим падінням за останній місяць. Американські індекси знизилися на 0,8%, європейські ринки впали на 1-2%. Український ринок пробив униз позначку у 1000 пунктів і втратив 1,6% за підсумками дня.

Конкретних причин падіння на ринках насправді не було. Скоріше за все, інвестори активно фіксували прибутки перед виступом Б.Бернанке сьогодні ввечері на конференції у Джексон Хоул та довгими вихідними у США. Макроекономічні дані відзначили, що економічне зростання у Америці у 2 кв. було дещо швидшим, ніж попередня оцінка – 1,7% проти 1,5% кв/кв  у річному обчисленні. Паралельно було зафіксовано зростання персональних доходів на 0,3% та витрат на 0,4% у липні, що може свідчити про деяке пришвидшення економіки США у 3 кв. На противагу іншим економікам, внутрішній попит у США продовжує триматися на високому рівні.

Іспанський прем’єр продовжує запевняти ринки, що допомога Іспанії на даному етапі непотрібна, а можливе звернення за фінансовою підтримкою буде залежати від умов, які будуть її супроводжувати. При цьому регіони Іспанії продовжують потерпати від фінансової скрути. На цьому тижні Валенсія, Каталонія та Мурсія надіслали запит на більш ніж половину коштів €18-мільярдного фонду підтримки регіонів, створеного місяць тому, для покриття боргових зобов’язань до кінця цього року. Очікується, що наступним регіоном стане Андалусія, яка може попросити близько €4 млрд. допомоги. На тлі невизначеності з фінансуванням регіонів та допомогою від Європи іспанські облігації вчора знизилися найбільше за останній місяць. Доходності по 10-річним паперам підскочили на 13 бп. до 6,60% - максимуму за останні два тижні.

На українському ринку активність знизилася майже вдвічі порівняно з середою, однак акції продовжили падати. Лідерами падіння котрий день є генератори – Центр- та Донбасенерго (‑3,1% та -4,2% відповідно), які відіграють новину про перенесення приватизації на грудень. На 2,2% знизився Райффайзен Банк Аваль. Дещо меншим падінням відзначилися Азовсталь (-1,3%) та Авдіївський КХЗ (-1,2%). Кон’юнктура на ринку металів продовжує бути негативною через значне уповільнення інвестиційної активності в Китаї та Азії загалом. Одним із індикаторів складної ситуації стало падіння цін на залізну руду на спотовому ринку Китаю на 33% за 2 місяці.

Ми очікуємо, що сьогодні ринки знизять активність перед виступами в Джексон Хоул та довгими вихідними в США. Напрямок торгів, скоріш за все, буде низхідний під впливом фіксації прибутків.

  • сайт КУА "КІНТО"
  • тел. 390-57-60
  • Повний текст огляду
  • Настроение рынка на 31 августа 2012
    Падение
    2 1
    Рост
    Комментарии и премаркет этого дня:
    Аналітичний огляд ринкуПадение
    КІНТО
    Перед открытием
    Брокерский Дом "Открытие"
    Premarket 31/08: все внимание на выступление главы ФРС
    Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
    Комментарии к открытию рынка
    ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


    Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
    Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
    Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
    Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
    Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду