Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 11:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 17 сентября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1093,21-0,59%

У п’ятницю український ринок злетів майже на 9% або 90 пунктів, до рівня 1100. Обсяги торгів були найвищі з початку липня – понад 15 млн.грн. Однак вже сьогодні можна очікувати помітної корекції, як на тлі фіксації швидко зароблених прибутків, так і на зовнішньому фоні.

Одним з приводів до песимізму може стати безрезультативні переговори Євро групи в п’ятницю стосовно прогресу у створенні єдиного банківського регулятора. Створення банківського нагляду на базі ЄЦБ стало одним із небагатьох досягнутих рішень на самміті в кінці червня, яке могло б реально поглибити монетарний союз банківською інтеграцією та стати дієвим інструментом подолання кризи. Німеччина та ряд інших країн виступили за більш повільний та обережний підхід до цього питання, тоді як амбіційні плани Франції, Італії та Іспанії передбачали створення необхідного законодавства вже у січні 2013 року. Таким чином, спрацювала вже звична для останніх 3 років закономірність: фінансові ринки падають – європейські політики швидко збирають самміт та приймають «заспокійливі» декларативні рішення – ринки стабілізуються – політики розслабляються та втрачають бажання реалізовувати прийняті рішення. Власне, реакцією на провал зустрічі Єврогрупи стало зростання дохідностей іспанських 2-річних облігацій на 25 пунктів у п’ятницю та 9 пунктів сьогодні зранку вище позначки 3%.

Негативу до цієї події додали зростаючі протести в Іспанії, де профспілки починають вимагати референдуму з приводу бюджетної економії, та нездатність коаліції в Греції вирішити питання додаткових бюджетних урізань на €11.5 млрд., через що виділення траншу допомоги від «трійки» було зупинено.

Сьогодні зранку акції в Азії торгуються змішано. Китай відзначився падінням на 1,8%, чим вплинув на ф’ючерси в Європі та Америці. Падіння Китаю відбулося на новинах з неофіційних джерел про те, що продажі житла в перші два тижні впали на 14% р/р. Це стало розворотом тренду прискорення продажів, зафіксованому у липні-серпні. Також інвестори нервують через неоднозначну політику центрального банку Китаю та уряду, які не поспішають стимулювати економіку. Нещодавня інформація про затвердження Національним комітетом з розвитку та реформ Китаю проектів у сфері інфраструктури на 1 трлн.юан. зараз більшістю сприймається скептично, оскільки переважна частина проектів знаходяться на стадії погодження та впровадження вже давно і розраховані на декілька років. Тобто, короткостроковий стимулюючий ефект від них, якщо буде, то буде невеликий.

Серед важливих даних на тижні слід звернути увагу на попередні PMI індекси за вересень з Європи та Китаю. Вони виходитимуть у четвер. Також слід слідкувати за подіями на боргових ринках в Європі та політичною ситуацією. На тижні заплановані зустрічі лідерів Італії та Іспанії, а також Німеччини та Франції. Несподівані сюрпризи можливі, хоч і з невеликою ймовірністю, на геополітичному фронті. Йдеться про хвилю обурень в арабському світі з приводу анти-ісламського фільму в США та загострення суперечності між Китаєм і Японією щодо спірних островів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 сентября 2012
Падение
9 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Premarket: после стремительного роста ожидается коррекция на отечественном фондовом рынкеПадение
Дмитрий Макаренко, руководитель отдела поддержки клиентов интернет-трейдинга Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду