Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 12:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 18 сентября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1066,94-2,4%

Промислове виробництво в Україні у серпні впало на 4,7% р/р, що стало найбільшим падінням з моменту кризи 2008-2009 рр.. Чимале скорочення випуску відбулося у переробній промисловості – на 8,3% р/р, де металургія, машинобудування та коксохімічна галузі знизили виробництво на 12,5%, 13,7% та 23,2% р/р відповідно. Хімічна галузь стала одним із форпостів стабільності, наростивши випуск на 10,3%. Виробництво е/е, води та газу зросло на 5,1% р/р, а добувна галузь скоротилася на 6% р/р. Загалом, з початку року промисловість втратила 0,4% р/р. На цьому фоні, досягнення Україною закладених у бюджет темпів росту ВВП у 3,9% бачаться майже нереальними. Відповідно, це означає, що в останні місяці року бюджет недоотримає близько 10 млрд. грн. доходів, що поставить уряд у дуже незручне становище як раз під час та після виборів.

Український ринок вчора очікувано скоригувався на 0,6% після потужного раллі. Найбільш спекулятивні гроші, які зайшли на ринок у п’ятницю, зафіксували непоганий швидкий прибуток. Інші ж очікують на продовження раллі як мінімум до 1150-1200. Обсяги торгів були вищими за 11 млн. грн., що може вказувати на залучення грошей широкої публіки у торги.

Зарубіжні ринки також скоригувалися на новинах з Європи, де іспанські облігації знову почали набирати у доходностях. Так, вчора 10-річні папери знову перевалили за 6% річних, а 2-річні закрилися вище 3,30%. Євро, дорісши майже до $1,32, знизилося під кінець дня до $1,31.

Сьогодні зранку в Азії продовжує падати Китай, який після вчорашніх втрат у 2,1%, показує зниження на 1,1%. Японсько-китайська суперечка з приводу незаселених островів загострюється, і деякі японські компанії закрили заводи на території Китаю, які постраждали під час протестів населення. У відповідь, Китай заявив, що введе санкції проти Японії. Усе це спричиняє негативний настрій на азійських ринках як раз тоді, коли економіка регіону і так стагнує.

Песимізм на азійських торгах поширився і на Європу, де ф’ючерси сигналізуються про відкриття з -0,5-0,6%. Таким чином, існують великі шанси на те, що очікуване багатьма зростання в українських акціях може бути дуже обмеженим.

Новини

У січні-серпні 2012 р. ГЗК України реалізували 46,766 млн. тонн залізорудної продукції, що на 1,3% менше аналогічного періоду минулого року. Експорт ЗРС збільшився на 6,2%, до 23,574 млн. тонн. Реалізація продукції на внутрішньому ринку скоротилася на 7,9%, до 23,192 млн. тонн.

За 8 місяців 2012 г металургійні підприємства України імпортували 1 млн. 560,9 тис. т залізорудної сировини, що на 67,8% більше ніж за аналогічний період минулого року.

На 1 вересня 2012 на складах підприємств «Укррудпрому» накопичено 1,1 млн. тонн ЗРС.

Коментар аналітика: слабонегативна новина. Підприємства не значно скоротили обсяги реалізації, однак залишки на складах є на високому рівні, що відповідає зниженню обсягів виплавки сталі в країні. Однак, більше частина сировини, яка не знаходить споживача в Україні, йде на експорт.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 сентября 2012
Падение
6 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Ежедневный обзор рынка, комментарии по актуальным новостям
Инвестиционная группа «Сократ»
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Premarket: во второй половине дня локальные инвесторы проявят интерес к покупкам
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ожидаем снижениеПадение
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду