Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 12:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 25 сентября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1048,26-0,82%

Млявий рух фондових індексів у понеділок відбувався на тлі відсутності яких-небудь важливих подій та драйверів. Німеччина зафіксувала вп’яте поспіль зниження індексу очікувань інвесторів IFO, що в цілому вписується у аналогічний тренд інших показників.

Новин з боку Іспанії не було, а от чутки з приводу того, що дефіцит бюджету Греції може сягнути €20 млрд. замість €10 млрд., спровокували фіксацію прибутків на європейській сесії. Доволі швидко падіння обернулося зростанням, коли з’явилася непідтверджена інформація про те, що Європа збирається збільшити обсяг фонду ESM вчетверо – до €2 трлн. Однак, пізніше це було спростовано міністром фінансів Німеччини, і ринки знову повернулися до млявої торгівлі.

Український індекс втратив 1%. Жодних сил у биків підняти ринок вище 1100 пунктів наразі немає, навіть попри нещодавне раллі на зарубіжних майданчиках. Жодним чином не вплинуло на активність й те, що Україна на минулому тижні зуміла законтрактувати понад $1,25 млрд. зовнішніх ресурсів. $0,6 млрд. прийшло від дорозміщення єврооблігацій, $0,45 млрд. – кредит Світового Банку на реконструкцію доріг, €0,2 млрд. – кредитна угода з ЄБРР на модернізацію Укргідроенерго. Інтерес іноземних інвесторів до України залишається відсутнім, а внутрішній ресурс у місцевих гравців – дуже обмеженим, тому навіть позитивний зовнішній фон не може спровокувати стійке раллі в українських акціях.

Зранку торги в Азії продовжують залишатися млявими. Відкриття європейських бірж також відбулося без чіткого напрямку. Календар подій на сьогодні є легким – лише о 16.00 та о 17.00 відбудеться публікація даних по цінам на нерухомість та споживчим настроям в США, хоча, на наш погляд, вони матимуть обмежений вплив на ринки. Більше динаміки могло б створити всіма очікуване офіційне звернення Іспанії по допомогу, спекуляції щодо якого велися наприкінці минулого тижня.

НОВИНИ

Україна дорозмістила 5-річних єврооблігацій на $600 млрд. під 7,46%.

Паралельно з цим, парламент ратифікував кредитну угоду з ЄБРР на €200 млн. для модернізації 39 гідроагрегатів та 9 ГЕС і гідроакумулюючих електростанцій ПАТ «Укргідроенерго»

Також рада виконавчих директорів Світового банку затвердила кредит в $450 млн. Укравтодору на покращення автодоріг.

Коментар аналітика: Уряд вдало скористався вікном на ринку капіталу, створеним після рішень ЄЦБ та ФРС, дорозмістивши єврооблігації. Попереднє розміщення відбулося 17 липня. Тоді Україна розмістила облігацій на $2 млрд. під 9,25%.

Залучення валютних коштів дозволить наростити ЗВР та легше стримувати курс гривні від девальвації.

За словами М.Азарова, ВВП України за 8м2012 зріс на 1,5% р/р.

За його ж словами, за 7м2012 зростання складало 2% р/р, а за 6м2012 – 2,5% р/р.

Коментар аналітика: Офіційне підтвердження рецесії в економіці у 3кв2012. Якщо орієнтуватися на цифри Азарова, ВВП у 3 кв. покаже скорочення десь у 0,8-1,0% р/р.

Валовий зовнішній борг України зріс до $129 млрд., або 74% ВВП у 2кв2012

Коментар аналітика: У 2 кв. держава продовжувала скорочувати зовнішній борг на тлі закритого для України ринку капіталу. Державний борг впав на $2,6 млрд. кв/кв, передусім за рахунок виплати кредиту МВФ, погашення єврооблігацій та часткового повернення кредиту ВТБ Банку.

Банківський зовнішній борг залишився на тому ж рівні, що і в 1 кв.

Активно залучав зовнішні борги не фінансовий сектор, наростивши заборгованість на $4,2 млрд. кв/кв. Одним із чинників такого зростання стали торгові кредити імпортерам, які збільшилися на $3,3 млрд. кв/кв, або на 22% кв/кв.

З 10.10.2012 Ощадбанк почне продаж 2-річних валютних державних казначейських зобов’язань (КЗ) для населення з дохідністю 9,2%.

Номінал КЗ становитиме $500.

Запланований обсяг продажу $200 млн.

Коментар аналітика: Таким чином, НБУ та уряд хочуть залучити валютні заощадження українців, які оцінюються деякими експертами у $70-80 млрд.

Певний інтерес до КЗ можливий, але навряд чи державі вдасться залучити таку суму враховуючи недовіру до уряду та банків. Тим не менш, як і у ситуації з розміщенням ОВДП, можливо, продаж КЗ відбуватиметься у «дружні» руки.

НКРЕ зберегла прогнозну оптову ринкову ціну на електроенергію на оптовому ринку електроенергії у жовтні 2012 року на рівні 686,16 грн. за 1 МВт/г. (без ПДВ).

Коментар аналітика: Позитивна новина. Така ціна тримається вже четвертий місяць поспіль. Таким чином, з початку 2012 року так звана прогнозна оптова ринкова ціна на е/е зросла на 11%, що є позитивним чинником для фінансових показників енергогенеруючих компаній.

При цьому на липень 2012 року затверджені тарифи на е/е на липень 2012 року, продану в ОРЕ, для енергогенеруючих компаній в середньому зросли на 21% порівняно з груднем 2011 року та залишились практично на рівні липня минулого року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 сентября 2012
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Ожидаем небольшой ростРост
Сергей Доценко, аналитик "Gainsfort online"
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
Премаркет
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"
Premarket: сегодня рынок предпримет попытки вернуть более высокие уровниРост
Оксана Ступак, старший инвестиционный консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду