Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 11:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 26 сентября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1006,32-4%

Вчорашнє падіння американського ринку на 1,1% та сьогоднішнє зниження Азії на 1,3% ймовірно вирішать долю сьогоднішніх торгів на європейській сесії. Індекси США знизились незважаючи на досить позитивну статистику з ринку нерухомості, яка зафіксувала зростання цін на 1,6% м/м, та данні по споживчим настроям, які зросли до 7-місячного максимуму, сильно перевищивши очікування.

Промисловий конгломерат Caterpillar суттєво знизив прогноз по прибутку на 2015 рік, мотивуючи слабким попитом на продукцію через охолодження Китаю та світової економіки загалом. Паралельно з цим, МВФ в особі К.Лагард заявив, що збирається знизити прогноз світового зростання у найближчому жовтневому огляді економіки. Все це створило на ринку відчуття, що центробанки своїми діями поки що не здатні протистояти уповільненню економіки. Власне ця думка вчора і прозвучала з вуст Чарльза Плоссера – президента Резервного Банку Філадельфії, - який сказав, що QE3 не матиме жодного позитивного ефекту на зростання чи зайнятість.

Невизначеність з Іспанією та Грецією також тиснула на інвесторів. У Іспанії, де безробіття серед молоді складає 50%, тривають масові протести як раз напередодні виходу проекту бюджету на 2013 рік, в якому як очікується можуть бути проголошені нові заходи економії, зокрема підвищення пенсійного віку до 67 років.

У німецькій пресі з’явилася інформація про те, що Німеччина може звернутися до суду, оскарживши рішення ЄЦБ про викуп бондів периферійних країн, мотивуючи це тим, що такі дії порушують європейські угоди в частині недопущення фінансування центробанком урядів.

Однією з позитивних новин стало вдале розміщення італійських 2-річних облігацій, які продалися з найнижчою з березня дохідністю у 2,53%. Натомість аукціон іспанських казначейських векселів на €4 млрд. відбувся з підвищенням ставок. В результаті 2-річні іспанські бонди вчора зросли у дохідності на 15 бп.

Азійські центробанки продовжують нарощувати золоті резерви. Так, Корея у липні збільшила золоті резерви на 30% відносно червня, або на 500 тис.унц. Росія придбала у серпні 3 тис.унц. після покупки 600 тис.унц. у липні та 216 тис.унц. у червні. Купували золото Туреччина, Казахстан, Таїланд. Це вкотре підкреслює бажання азійських країн, які мають найбільші в світі валютні резерви диверсифікувати свої накопичення у альтернативні активи, які не будуть знецінюватися під впливом політики «друкування грошей» США та Європи.

Сьогоднішній день, вочевидь, буде негативним для українського ринку, і індекс УБ може зробити спробу наблизитися до позначки 1000 зверху. Це означатиме, що ринок може повністю нівелювати позитивний ефект від QE3, коли він зріс з 1010 до 1100.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 сентября 2012
Падение
9 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
ПремаркетПадение
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"
Premarket: продажи на зарубежных площадках спровоцируют снижение украинских индексовПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду