Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 09:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 8 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 946,24-1,13%

Світові ринки тримаються поблизу своїх максимумів, не виправдуючи корекційні очікування інвесторів. Основною причиною цього на минулому тижні стали економічні дані.

Американські показники дійсно здивували багатьох інвесторів. Обидва індекси ISM були кращими за очікування, продажі автомобілів у вересні були найвищими за 4,5 роки, споживче кредитування прискорилося, кількість нових робочих місць зросла на понад 100 тис. третій місяць поспіль, а рівень безробіття різко впав до 7,8%. Власне, останній показник викликав чимало суперечок. Дані були настільки неочікуваними, що Джек Уелч, колишній голова General Electric припустив, що влада маніпулює зі статистикою напередодні виборів. Дійсно, враховуючи нещодавній програш Обами у дебатах на економічну тематику, прихильники конспірології можуть спокійно аргументувати цю думку.

Як би там не було, США знову стають одним із світових економічних локомотивів. Китай, Азія та Європа демонструють зниження економічної активності – про що яскраво засвідчили індекси PMI. Власне відображення стагнаційних темпів зростання світової економіки, як очікується з’явиться в огляді та виправлених прогнозах МВФ на 2012 та 2013 рр., перша частина якого вийде 9 жовтня.

Однак, якщо зі світовою економікою інвесторам все більш-менш зрозуміло, одним з нерозкритих питань залишаються прибутки у 3 кв. Цього тижня розпочинається сезон звітів, який традиційно стартує з Alcoa завтра. В п’ятницю вийдуть звіти фінансових важковаговиків – JP Morgan і Wells Fargo. Аналітики очікують, що прибутки компаній індексу S&P500 знизяться на 1,2-2,1% р/р, що стане першою негативною динамікою з 2 кв. 2009 року. Деякі експерти підрахували, що кількість негативних попередніх прогнозів прибутків від самих компаній напередодні цього сезону звітностей зросла до найвищого рівня за 11 років. Тобто іншими словами, самі компанії не сподіваються продемонструвати гарні результати. Співвідносячи це з положенням індексу S&P500 поблизу 4-річного максимуму, виникає багато сумнівів щодо його змоги продовжувати висхідний рух. З іншого боку, гарною традицією останніх років стало свідоме заниження менеджментом компаній прогнозів для їх подальшого славетного перевиконання. Тому, знижені очікування можуть зіграти і в інший бік, якщо фактичні результати виявляться кращими.

Щодо європейських подій цього тижня, у центрі уваги перебуватиме візит А.Меркель до Афін, перший з моменту початку кризи у 2009 році. Цей візит, як очікується може поставити деякі крапки над «і» в плані виділення Трійкою наступних траншів допомоги та пом’якшення умов кредиторів для Греції. Напевне, відіграючи це, грецькі акції на минулому тижні зросли на 12%, а облігації зросли до найвищого рівня з моменту реструктуризації.

Український ринок, який всупереч світовим тенденціям на минулому тижні пірнув до мінімуму з 20 червня та завершив торги поблизу позначки 950 пунктів, навряд чи отримає позитивний імпульс для висхідної корекції. І без того слабкий ринок ще більше підривається негативними новинами щодо підписання закону про депозитарну діяльність та серйозними намірами фінансово-фіскальних органів ввести додаткові податки з обороту. Тому, поки що позитивного тренду, окрім тимчасових пауз та відскоків, очікувати не варто.

Новини

В цілому в Україні у вересні виробництво залізної руди та залізорудного концентрату скоротилося на 4,3%, до 6440 тис. тонн, порівняно з серпнем. Виробництво залізної руди скоротилося на 9,1%, до 1075 тис. тонн; а залізорудного концентрату – на 3,3%, до 5365 тис. тонн. Виробництво агломерату у вересні збільшилося на 0,1% порівняно з серпнем, до 3457 тис. тонн, окатишів – зменшилося на 8,8%, до 1765 тис. тонн.

У січні-вересні 2012 року виробництво залізної руди та залізорудного концентрату збільшилося на 0,8% порівняно з січнем-вереснем 2011 року і склало 59923 тис. тонн.

Коментар аналітика: Центральний, Північний та Полтавський ГЗК знизили обсяги виробництва концентрату у вересні 2012 року порівняно з серпнем на 3-7%. За дев’ять місяців Північний ГЗК збільшив виробництво на 2,4%, за цей же період обсяги виробництва Центрального та Полтавського ГЗК зазнали мінімальних змін.

Значною невизначеністю відзначається ситуація зі спотовими цінами на ЗРС, які зараз дуже чутливі. Прогнози сильно різняться, а діапазон оцінок навіть на найближчі місяці має коридор від 80 до 120 доларів за тонну 63,5% індійського концентрату (Китай, CFR). Прогнози J.P. Morgan на основі аналізу балансу руди на 2013 рік говорять, що середньорічні ціни у наступному році будуть на рівні 2012 року. Однак зазначається, що це рівноважна ціна, і відхилення від неї можуть бути значними через суттєву невизначеність на ринку.

У вересні виробництво валового коксу (6% вологості) зменшилося на 7,8% до 1 413 тис. тонн в порівнянні з серпнем. У січні-вересні 2012 р. порівняно з січнем-вереснем 2011-го виробництво валового коксу зменшилося на 2%, або на 287 тис. тонн до 14 033 тис. тонн.

Коментар аналітика: У вересні 2012 року Ясинівський КХЗ різко скоротив обсяги виробництва — на 40% в порівнянні з попереднім місяцем, в той час як Авдіївський та Алчевський КХЗ незначно змінили обсяги випуску валового коксу 6%-ї вологості. Окремі оглядачі із посиланням на інформацію від «Метал Кур’єру» пов’язують це із відсутністю зовнішніх замовлень на продукцію коксохімічної галузі. Таким чином, виробництво для експортних поставок на Ясинівському КХЗ у вересні не здійснювалось. Так як ситуація в металургії Європи залишається складною, не виключено, що ще деякий час коксохім змушений буде недозавантажувати виробничі потужності, що негативно вплине на фінансові результати другої половини 2012 року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 октября 2012
Падение
10 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Утренний обзор рынкаПадение
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ", Виталий Булынин.
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"
Ждем разнонаправленного движения
Алексей Обруч "Gainsfort online"
Premarket: снижение на слабом внешнем фонеПадение
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду