Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 09:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 9 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 943,87-0,25%

Moody’s та Fitch встановили рейтинг фонду ESM, який був офіційно запущений вчора, на найвищому рівні ААА. Разом з тим, Moody’s дало негативний прогноз по рейтингу на основі негативного прогнозу всіх крім однієї країн-гарантів фонду з рейтингом ААА.

Китайський ринок зріс на сьогоднішній азійській сесії на 1,7% на тлі вливання центральним банком значного обсягу ліквідності у фінансову систему у $42 млрд. Крім того, приватна статистика зафіксувала четвертий місяць поспіль зростання цін на нерухомість в китайських містах, що може пояснити причину, чому уряд і центробанк ухиляються від активного стимулювання економіки через фіскальну політику та зниження ставок і резервних вимог до банків, надаючи перевагу короткостроковим вливанням ліквідності через репо-операції.

МВФ понизив прогноз зростання світової економіки на 2012-2013 рр. до 3,3% і 3,6% з 3,5% та 3,9% відповідно. Цей рік стане найслабшим для світового зростання з 2009 року.

В Україні прем’єр-міністр заявив, що ціни на газ для населення та курс гривні залишаться стабільними після виборів. Якщо так відбудеться, це лише призведе до ще більшого розростання і без того великого дефіциту поточного рахунку України та до значного вимивання золотовалютних резервів, які у вересні були на рівні $29,25 млрд.

Fitch знизив прогноз зростання ВВП України на 2012 рік до 0,5%. Раніше агентство очікувало покращення в економіці на 4%, а в травні скоригувало прогноз до 1,6%. Іншими словами, цього року економіка опиниться у фактичній стагнації, оскільки для країн з низьким рівнем доходу, слабкі темпи росту рівнозначні рецесії. На наступний рік Fitch очікує деякого відновлення зростання до 3,1%, що все одно буде меншим за 5,2% у 2011 році. Ми оцінюємо офіційне зростання ВВП цього року на рівні 0,9%, хоча реально економіка вже знаходиться в помірній рецесії, і існують значні ризики її поглиблення наприкінці року. В наступному році ми не вбачаємо значного покращення у зв’язку з вимушеним (всупереч заявам М.Азарова) різким підвищенням цін на комунальні послуги для населення, пост-виборною фіскальною економією та очікуваною девальвацією гривні. У кращому випадку темпи зростання складуть 0,2%, зі значним ризиком опинитися у негативній зоні.

Тим часом, український ринок продовжує своє падіння на незначних обсягах. Як було видно у п’ятницю, зараз на ринку домінують ведмеді, які протягом тижня грають на пониження, а наприкінці п’ятниці масово покривають короткі позиції, спричиняючи рух ринку вверх. Такий паттерн триває вже три тижні поспіль, і поки що немає причин для його завершення. Тому ми очікуємо продовження падіння ринку в найближчий час.

Новини

ЗВР НБУ у вересні знизилися до $29,255 млрд.

Це -$750 млн. і найнижчий рівень з червня 2010 року. Також слід відмітити, що у вересні Україна не здійснювала зовнішніх виплат.

Коментар аналітика: У вересневому показнику ще не відображена цифра у $600 млн. від дорозміщення єврооблігацій, тому, враховуючи її, резерви мали б бути більшими.

Важливим моментом є вплив переоцінки недоларової частини резервів у вересні, коли курс євро, фунта, золота зростав. За оцінками, така переоцінка могла б додати $300-500 млн. віртуальної вартості до резервів.

Erste Bank залишає Україну. Як повідомляють ЗМІ материнська компанія оголосила тендер на продаж українського бізнесу.  За чутками, у числі претендентів на покупку Газпромбанк, Альфа банк, Дельта банк. У самому Ерсте Банку офіційно заперечують факт проведення переговорів про продаж.

Коментар аналітика: Нещодавно Україну покинув один з великих іноземних інвесторів – Commerzbank, продавши Форум В.Новінському. До цього шведські Swedbank та SEB продавали свої активи.

Загалом, зараз фінансовий сектор в Україні є досить непривабливий для іноземців. Він позбавлений довгострокових перспектив зростання та прибутковості. При цьому конкуренція та фрагментарність ринку залишаються великими. Тому тенденція зниження активності та виходу іноземних банків з України є об’єктивною і давно очікуваною. 

За інформацією «Інтерфакс-Україна» АК «Богдан Моторс» протягом вересня 2012 року не виготовила жодного легкового автомобіля. Було виготовлено 26 комерційних авто та 1 автобус. Виробничі потужності знаходяться практично на межі зупинки, зважаючи на слабкий попит на внутрішньому ринку та суттєвішу ніж раніше конкуренцію на ринку Росії через введення утилізаційного збору.

Коментар аналітика: Негативна новина для АК «Богдан Моторс». Ключовим негативом є невизначеність перспектив підприємства. На даний час питання утилізаційного збору вирішується урядами України та Росії.

У серпні 2012 року, перед вересневим призупиненням виробництва легкових авто, обсяг виробництва зріс до 1 358 легковиків. Таким чином, рівень виробництва легкових авто за серпень-вересень був на 3% нижче за результат червня-липня 2012 року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 октября 2012
Падение
1 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорРост
ИК Велес Капитал Украина
Premarket 09/10: сезон корпоративной отчетности может внести изменение в характер торговРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду