Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 09:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 11 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 928,88-0,4%

У середу український фондовий ринок під впливом негативної динаміки закриття індексів США напередодні та торгів на азійських площадках знижувався. Індекс Української біржі втратив за день 1,2% своєї вартості, ціна закриття – 932,6 пунктів; а з початку жовтня втрати склали 7,5%. Отже, основна частина акцій ринку заявок знизила свої котирування. Найбільше зниження продемонстрували цінні папери найбільш ліквідних емітентів: Центренерго, Мотор Січ, Азовсталь, Авдіївський та Ясинівський коксохімічні заводи. Лідером зростання ж стали акції Єнакієвського МЗ (+4,8%), до нього приєднались акції Концерну Стирол, банк Аваль, Стаханівський та Крюківський ВБЗ, які за результатами торгів збільшили свою курсову вартість. Обсяги торгів залишаються на низькому рівні.

Вчора Міненерго опублікувало дані по запасах вугілля на складах теплоелектростанцій, які збільшились до 4,73 млн. тонн (+35,8% порівняно з аналогічним показником минулого року). Крім того, закупівля генераторами вугілля продовжується: середньодобове надходження на ТЕС зросло з 115,4 у серпні до 119,7 тис. тонн у вересні, а середньодобове споживання в цей час знизилось з 111,9 до 97,6 тис. тонн. Таким чином, уряд підтримує державні шахти, але тим самим погіршує фінансове становище електрогенеруючих компаній, які і так працюють з мінімальною рентабельністю. Ця інформація може тиснути на ціну акцій генеруючих компаній, тим більше, враховуючи відкладення приватизаційного конкурсу Центр- та Донбасенерго на грудень 2012 року.

З корпоративних новин ще можна виділити виробничі результати Укрнафти, динаміка видобутку компанії за 9 місяців цього року покращилась порівняно з динамікою за 8 місяців. Протягом січня-вересня 2012 року компанія видобула 1,528 млн. тонн нафти та 1,203 млрд. м3 природного газу, що на 3% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Щодо світових новин. Вчора були опубліковані обсяги промислового виробництва у Франції та Італії у серпні 2012 року. У Франції показник зріс на 1,5% порівняно з липнем та зменшився на 0,9% в річному виразі; У Італії – зріс на 1,7% та знизився на 5,2% відповідно.

Обсяг запасів на оптових складах в США у серпні зріс на 0,5% порівняно з липнем і склав $487,5 млрд. що не сильно розійшлось з прогнозами аналітиків, які очікували зростання на 0,4%.

Сьогодні вранці вже вийшла статистика з Японії: індекс споживчої довіри знизився у вересні до 40,1 п. проти 40,5 п. у серпні, очікувалось 41,2 п. На фондових ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону продовжують панувати продавці. Такій динаміці передувало закриття американських фондових індексів у негативній зоні. Крім того, масло у вогонь підливають міжнародні рейтингові агентства. Standard & Poor's у середу знизило суверенний рейтинг Іспанії на дві сходинки до «ВВВ-» з негативним прогнозом, аргументуючи це поглибленням рецесії в країні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 октября 2012
Падение
7 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
ПремаркетПадение
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: внешний фон не предполагает смену настроенийПадение
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду