Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 09:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 12 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 878,35-5,44%

Зовнішні ринки вчора здійснили спробу зрости вперше на цьому тижні. Американському ринку це вдалося, передусім завдяки значно кращим даним по кількості звернень за допомогою по безробіттю, які впали до 339 тис. Проте згодом, позитив і 0,8-процентний ріст ринку був знову відіграний вниз. Драйвером падіння стали технологічні акції на чолі з Apple, які знизилися до 2-місячного мінімуму нижче $630. Капіталізація компанії також впала нижче позначки $600 млрд.

На європейській сесії новиною дня стало перше за 12 місяців зменшення кредитної підтримки іспанських банків з боку ЄЦБ. Кредити ЄЦБ банкам Іспанії знизилися з €412 млрд. до €400 млрд. Італія розмістила €3,8 млрд. середньострокових облігацій, які продалися хоч і з дещо вищою доходністю, однак користувалися більшим попитом.

Двосторонні зустрічі європейських лідерів Франції та Іспанії принесли мало конкретики, особливо в питанні, коли ж нарешті Іспанія попросить допомоги у ЄС.

Позитивом, який підтримав зростання ризикових активів на азійській сесії, стала звістка про те, що  Китай та Японія погодилися провести переговори з приводу спірних островів. Суперечка між ними вже суттєво нашкодила торгівлі між країнами та компаніям експортерам. Власне, азійські акції на цьому фоні зросли на 0,5%.

Український ринок більшу частину дня торгувався без конкретного напрямку, навколо нульової позначки. І лише наприкінці сесії під впливом невеликого обсягу продаж індекс пірнув на 0,4% до 929 пунктів. Раллі в акціях ЄМЗ на 9% стало єдиним визначним моментом торгів. Поки що природа такого зростання незрозуміла, однак враховуючи наближення сезону звітностей, можливо певна інформація про результати 3 кв. вже просочилася на ринок.

Останні 3 тижні на українському ринку спостерігалася цікава закономірність. З понеділка по четвер акції падали під тиском коротких продажів, а у п’ятницю відростали, коли спекулянти відкуповували їх назад, закриваючи короткі позиції. Так у попередні 3 тижні з понеділка по четвер ринок втрачав 53, 66 та 58 пунктів відповідно. Зростання з мінімуму в четвер до закриття у п’ятницю було 27, 20 та 37 пунктів. Однак, на цьому тижні тиск продавців був меншим, і за чотири торгових сесії ринок впав всього на 28 пунктів. Обсяги чистих продаж були також мізерними у порівнянні з попередніми тижнями. Тому, можливо, що цього разу закономірність порушиться, і зростання в останній торговий день тижня буде або мізерним, або відсутнім. В усякому разі, європейські ринки та РТС відкрилися у помірному мінусі (‑0,5‑0,6%), тож привід для продовження продажів все ще існує.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 октября 2012
Падение
5 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Ежедневный обзор
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"
Premarket 12/10: на внешних рынках тучи немного рассеиваются
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду