Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 09:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 15 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 854,24-2,74%

Вільне падіння ринку в п’ятницю на майже 5,5% відбулося без особливих на те причин. Індекс досяг найнижчого рівня з 8 червня, зовсім недалеко від 3,5-річного мінімуму. Ми вважаємо, що у моменті було досягнуто перепроданості акцій за відсутності обвалу на зовнішніх ринках нас на цьому тижні чекає відскок до рівнів 900-930 пунктів.

Загалом, поряд з травнем, жовтень є історично одним із найскладніших місяців для фондового ринку в світі і Україні зокрема. Однак на відміну від травня, коли падіння найчастіше тільки-но починається, у жовтні як правило воно досягає кульмінації, а ринок – дна. Так, у 2008 році у жовтні було досягнуто першого ключового дна в падінні. Воно було лише ненадовго переписане у лютому-березні 2009 року. У 2009 році саме у жовтні завершилася основна корекція ринку на 18%. У 2010 році на жовтень припав кінець 5-місячного ведмежого ринку, який призвів до падіння індексу на 30%. У 2011 році, після затяжного падіння ринку на 55% у жовтні нарешті розпочалася висхідна корекція. Жовтневе дно в районі 1300 не було переписано аж до травня цього року. Нарешті, жовтень 2012 року також відзначається різким зниженням, і з початку місяця ринок вже втратив 13%.

Минулий тиждень не відзначився вагомими подіями у світі. В США почався сезон корпоративних звітів за 3 кв. Компанія Alcoa відзвітувала очікувано погано, зазнавши збитків; банки – JP Morgan, Wells Fargo – продемонстрували непогані результати, які були кращими за очікування; AMD – навпаки розчарувала інвесторів попередніми результатами та прогнозами зниження прибутку. На цьому фоні, американські акції, особливо технологічний сектор, демонстрували не найкращу динаміку. З технічної сторони, прорив униз американськими індексами бокового каналу вказує на продовження низхідного тренду у найближчі тижні. S&P500 – індекс широкого ринку зараз знаходиться на рівні 50-денної середньої і її пробій униз буде першою ознакою перелому тренду.

Щорічне зібрання МВФ у Токіо, яке відбулося без високопосадовців із Китаю, особливо нічим не відзначилося. МВФ надав типову оцінку глобальним тенденціям, зазначивши, що найбільші ризики – фіскальна прірва у США та криза у Єврозоні – здатні негативно вплинути на економічне зростання у випадку їх реалізації. Насправді, це давно відомо інвесторам, що ще раз підтверджує певне відставання реакції МВФ на події у світі.

Корея та Бразилія знизили процентні ставки, сигналізуючи про тимчасову паузу у монетарній політиці надалі. До цього ставку знижувала Австралія. Таким чином, основні дії центробанків світу по пом’якшенню політики можна вважати завершеними, і зараз головне зрозуміти, чи надасть це позитивний імпульс світовій економіці. В цьому контексті вкрай важливими будуть попередні дані PMI за жовтень на наступному тижні та остаточні на початку листопада.

Китай, який готується до передачі влади, відзначився зростанням експорту на 9,9% р/р у вересні – перша позитивна новина з Піднебесної за останні місяці. Імпорт зріс на 2,4% р/р, в результаті чого торговий баланс поліпшився до $27,7 млрд. Більш детальні дані про стан економіки Китаю надійдуть у четвер, коли публікуватиметься ВВП за 3 кв. та індекси промислового виробництва, інвестицій та роздрібної торгівлі за вересень. Безперечно ВВП Китаю буде найважливішим індикатором для інвесторів на цьому тижні. Очікується, що економіка зросла на 7,4% р/р, після 7,6% у 2 кв. Відтак, це стане найнижчим темпом зростання з 2009 року, проте деякі аналітики зазначають, що надалі зростання прискориться. Такі надії пов’язані з передачею влади і тим, що після завершення цього процесу нове керівництво зробить те, чого не робило попереднє – почне більш активно стимулювати економіку. Загалом, якщо ідея буде підтримана інвесторами, це може сприяти чималому відскоку в китайських акціях, які вже 3 роки знаходяться у ведмежому тренді і на 70% нижчі за максимум 2007-2008 рр.

Новини

За даними ІА «Інтерфакс-Україна» ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» в січні-вересні 2012 року збільшило виробництво вантажних вагонів на 3,9% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року — до 8,68 тис. од.

У вересні завод випустив 1 038 вантажних вагонів, що на 6% більше, ніж у серпні.

Випуск пасажирських вагонів у січні-вересні збільшився в 10,4 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року — до 52 вагонів.

Коментар аналітика: позитивна новина. Високі завантаженості виробничих потужностей Крюківського ВБЗ у 2012 році дозволяють прогнозувати рекордні фінансові результати за підсумками 2012 року. Тому ми позитивно бачимо динаміку акцій даного емітента.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 октября 2012
Падение
6 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
ПремаркетПадение
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"
Premarket: украинский рынок акций попытается прийти в себяРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду