Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 09:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 882,6-0,2%

Чутки про ймовірне надання фінансової допомоги Іспанії вже на саміті європейських лідерів, що розпочнеться у четвер, вдихнули позитиву на світові фінансові ринки, в тому числі і український ринок акцій. Індекс Української біржі зріс більше ніж на 3,5%, закрившись на рівні 884,4 пунктів. При цьому обсяг торгів акціями на ринку заявок УБ перевершив позначку у 10 млн. грн., показник склав 11,2 млн. грн. Вже другий день поспіль до лідерів ліквідності приєднуються акції Донбасенерго. Так, вчора обсяг торгів акціями енергетичної компанії склав 1,2 млн. грн. (для порівняння обсяг торгів CEEN = 2,0 млн. грн., а MSICH – 3,9 млн. грн.).

З-поміж ліквідної частини емітентів більшість спробувала відновити втрачені напередодні рівні. Краще ринку виявились акції Центренерго та трьох металургійних комбінатів: ENMZ, AZST та ALMK. Слабше виглядали акції Мотор Січі та банків.

Сезон звітів розпочався і в Україні, де одним із перших традиційно відзвітував Укрсоцбанк. Згідно національних стандартів обліку банк вчергове отримав мізерний прибуток в 1,7 млн. грн. За чотири останні квартали сукупний прибуток Укрсоцбанку склав дещо менше 15 млн. грн., що при капіталізації майже 2,9 млрд. грн. передбачає мультиплікатор P/E 191. У 3 кв. чисті процентні доходи банку – основний доход банку, який формується як різниця процентних платежів по кредитам та депозитам – знизилися до найнижчого за 4 роки рівня у 610 млн. грн. Це відбулося передусім за рахунок здороження депозитної бази внаслідок різкого зростання депозитних ставок у 2-3 кв. Хоча банк отримав більший операційний прибуток ніж очікувалося, значна його частина пішла на формування резервів під кредитні операції, в результаті чого чистого прибутку майже не залишилося.

У вівторок європейські індекси зростали: DAX (+1,58%), CAC 40 (+2,36%), FTSE 100 (+1,12%). Рейтингове агентство Moody’s підтвердило рейтинг Іспанії на попередньому рівні «Ваа3», прогноз – «негативний». А опубліковані дані по промисловому виробництві у США та діловій довірі до економіки Німеччини виявились кращими за очікування аналітиків. Крім того, компанії Gоldman Sachs та UnitedHealth Group продемонстрували сильні фінансові звітності за третій квартал 2012 року. Тож, торговий день на американських майданчиках також завершився зростанням основних індексів: Dow Jones (+0,95%), S&P 500 (+1,03%), Nasdaq (+1,21%).

Сьогодні вранці фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону продовжують відігравати вчорашній позитив. А от ф’ючерси на американські та європейські індекси торгуються змішано. На ринках немає сформованої позиції про подальший рух індексів, на настрій гравців продовжують впливати то в один то в інший бік, як макроекономічна статистика зі США, так і новини-чутки про стан економіки єврозони. Наразі більшість в очікуванні європейського саміту (18-19 жовтня).

Сьогодні вийдуть статистичні дані з ринку праці Великобританії, ринку нерухомості США; а американські компанії продовжать звітуватись за третій квартал 2012 року.

Після вчорашнього підскоку ми очікуємо сьогодні слабкої позитивної динаміки індексу УБ.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 октября 2012
Падение
0 8
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор фондового рынкаРост
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Премаркет
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"
Утренний обзор рынкаРост
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ", Виталий Булынин.
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Ожидаем небольшую волатильность
Алексей Обруч "Gainsfort online"
Premarket: усиление внешнего роста поможет определиться локальному рынкуРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду