Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 07:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 22 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 826,12-0,74%

День річниці обвалу на фондовому ринку 1987 року американські акції відзначили зниженням на 1,7%. Це стало найбільшим падінням з червня місяця. Індекс S&P500 відкотився до нижньої межі діапазону 1425-1470, в якому він коливався останні 6 тижнів.

Що стало причиною різкого спаду, так це погані квартальні звіти компаній реального сектору, і зокрема технологічного. Так, з 18 компаній індексу S&P500, які публікували свої результати, половина не змогла перевершити прогнози аналітиків. Серед них були GE, Microsoft, Macdonald’s, AMD. Загалом, зі 116 компаній, які вже відзвітували 80 перевершили прогнози по прибуткам.

Європейський самміт пройшов без будь-яких приємних несподіванок. Греція отримала позитивну оцінку від європейських лідерів за намагання збалансувати бюджет та обмежити зростання державного боргу. Власне, вже цього року очікується, що баланс бюджету без врахування витрат на обслуговування боргу (так званий первинний баланс) буде профіцитний. Разом з тим, рішення про видачу €31-мільярдного траншу було відкладено ще на деякий час.

На противагу Греції, питання Іспанії так і не було вирішено, незважаючи на усі чутки про наближення допомоги, які фігурували на минулому тижні. Очевидно, що напередодні регіональних виборів, які відбулися вчора, прем’єр не бажав йти на непопулярний крок, який міг позбавити його голосів. Після впевненої перемоги в Галіції та очікуваного програшу в Країні Басків, у влади розв’язалися руки, тому прохання про допомогу вже на цьому тижні стає досить ймовірним. Слід враховувати, що на останні три дні жовтня припадає значне погашення боргів Іспанії на понад €20 млрд., і зовнішня підтримка стає конче необхідною.

Сьогодні зранку стало відомо, що японський експорт у вересні знизився на 10,3% р/р, вказуючи на очевидну слабкість третьої економіки світу та на туманні перспективи пожвавлення зовнішнього попиту для регіону в цілому. Китай, який минулого тижня несподівано здивував інвесторів гарними даними за вересень, цього тижня може підтвердити, або спростувати «покращення», коли у середу буде опубліковано попередню оцінку промислового індексу PMI за жовтень. Також у середу варто очікувати аналогічних індикаторів по Європі, які вкажуть чи збирається економіка виходити з рецесії принаймні у 1 кв. 2013 року. Ввечері в середу відбудеться також засідання ФРС та прес-конференція Б.Бернанке, на якому скоріше за все основним питанням буде можлива корекція монетарної політики (точніше нескінченного QE3) у відповідь на доволі непогані дані. У п’ятницю вийде перша оцінка ВВП США за 3 кв., яка напевне що буде не надто показовою через розворот тенденцій у вересні. Консенсус очікування ВВП становлять 1,8% кв/кв проти 1,3% кв/кв у 2 кв. цього року.

Щодо перспектив українського ринку, то знизившись до 4-місячного мінімуму, та будучи сильно перепроданими, акції мають гарні шанси принаймні на технічний відскок. Проблема в тому, що через низьку ліквідність ринку, відсутність професійних інституційних гравців та надмірну активність спекулянтів прогнозувати розвороти можна лише навмання.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 октября 2012
Падение
7 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор рынка акций перед открытием дня
SORTIS
Premarket: сегодня локальный рынок последует вниз за американскими площадкамиПадение
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
ПремаркетПадение
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду