Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 07:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 24 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 810,31-2,05%

Попередній жовтневий індекс HSBC-PMI по Китаю підтвердив незначне відновлення активності, яке зафіксували індикатори ще на минулому тижні. Значення PMI виявилося на рівні 49,1 проти 47,9 у вересні. Все одно індекс вже рік знаходиться нижче рівня 50, який розділяє зростання та падіння, тому якщо пожвавлення економіки і відбувається, воно дуже мляве та невпевнене. Відтак, існує ризик того, що через декілька місяців Китай знову стикнеться з проблемами.

Американські ринки знову впали. Вдруге за три сесії падіння перевищило 1%. Причиною цьому стали слабкі фінансові звіти та майбутні прогнози від промислових гігантів Caterpillar, 3M, DuPont. Презентація міні-iPad від Apple не вразила інвесторів, і акції найбільшої за капіталізацією компанії світу скотилися униз на 3,3% до попередніх локальних мінімумів. Загалом, багато великих компанії США пробивають униз свої рівні підтримки, що свідчить про слабкість ринку і можливість подальшої просадки на 5-10%.

В Україні також розпочався сезон звітів. Після банків почали виходити результати інших компаній. Так, Алчевський МК відзвітував про збиток у 410 млн.грн. у 3 кв. та зниження виручки на 18% кв./кв. Погані результати не сильно позначилися на ринку. Акції АЛМК дещо знизилися в ціні – на 1,5%, однак сильних розпродажів не було.

Серед інших результатів, Єнакієвський МЗ отримав 483 млн.грн. збитку у 3 кв. Доход компанії за квартал впав на 6,4% кв/кв, що відповідає зниженню обсягів виробництва на 6,6%. При цьому зростання грошової собівартості продукції на $21 на тонну порівняно з попереднім кварталом при зниженні світових цін на вхідну сировину носить не зовсім ринкову природу. Разом з тим, погана звітність емітента буде мати слабкий негативний ефект на ціну акції в найближчі торгові сесії.

Загалом, на такому ринку, де відсутня ліквідність, та за такого складу його гравців, де переважають спекулянти з торговими горизонтами 1-2 дні і відсутні довгострокові інвестори, майже будь-яка звітність не матиме істотного впливу на ціну акцій.

Попри негативну звітність та 1,5-2-відсоткове падіння зарубіжних ринків, індекс УБ продемонстрував дивовижну стійкість, завершивши день з невеликим зростанням. Початкове падіння ринку до 812 пунктів швидко було відіграно доверху – до 840 пунктів. Ще одне падіння всередині дня до 814 пунктів знову було зупинене покупцями. Попередній день, до речі, проходив подібно. Це, а також свідчення учасників вказують на те, що на ринку поступово з’являються клієнтські замовлення на рівнях близько 800 пунктів по індексу УБ. Поки що цьому рівню підтримки вдавалося встояти. Однак, невідомо, як довго купуватимуть покупці, у разі якщо зовнішні ринки продовжуватимуть падати. Тому, зараз зовнішній фон стає визначальним. Якщо світові ринки зуміють відскочити після падіння останніх 3-х днів, можливо, і на українському ринку відбудеться довгоочікувана корекція до 950-1000 пунктів.

Гарні новини можуть прийти з Європи, де сьогодні публікуватимуться попередні індекси PMI. Інвестори очікують незначного покращення активності з мінімальних за 3 роки рівнів, і якщо це справдиться, можливо на ринках з’явиться імпульс для короткострокового зростання.

Новини

ПАТ «Алчевський металургійний комбінат» завершило січень-вересень 2012 року з чистим збитком 550,1 млн. грн. проти чистого прибутку 581,6 млн. грн. за аналогічний період 2011 року.

Коментар аналітика: негативна звітність. Чистий дохід знизився на 18% відносно 2-го кв. 2012р. і на 31% відносно 3-го кв. 2011р., за 9 місяців чистий дохід знизився на 27% відносно аналогічного періоду 2011 р.  Виробництво змінилось у 3-му кв. відповідно на -7%, -9%, та -9% за 9 місяців.  EBITDA за третій квартал склала -135 млн. грн., це складає -$21 на тонні прокату, що є гірше від наших очікувань. Чистий прибуток у 3-му кварталі 2012 року склав -410 млн. грн.. Ціна продукції була нижчою за виробничу собівартість у 3-му кварталі на $5 на тонні. Чистий борг зріс до 11,5 млрд. грн., обігові кошти складають чотиримісячний запас виробничої собівартості продукції. EV на тонну виробництва становить $490 (за результатами 3-го кв. 2012 року помноженими на 4); EV/S (аналогічно) — 0,98. Трейлінгові значення за останні 4 квартали: $455; 0,85 відповідно. Основним причиною негативної звітності емітента є ціновий тренд на ринку прокату, що є низхідним всю другу половину року. В кінці року ми очікуємо незначного покращення, і продажу квот по СО, які принесуть додатковий дохід, однак кардинально виправити ситуацію не вдасться. Незважаючи на те, що звітність є гіршою за очікування, значного впливу на динаміку ціни акції вона не матиме, так як сьогоднішній ринок не відіграє в повній мірі інформації по окремих емітентах.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 октября 2012
Падение
1 8
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Перед открытиемРост
Брокерский Дом "Открытие"
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Premarket: рынок проявляет завидную устойчивость к внешнему негативуРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Премаркет
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду