Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 07:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 25 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 781,79-3,52%

ФРС США залишила незмінною ставку рефінансування в діапазоні 0,0-0,25%. Продажі новобудов в країні зросли на 5,7% у вересні цього року і склали 389 тис., порівняно з 368 тис. у серпні та оцінками аналітиків на рівні 382 тис. Таким чином, на початку американської торгової сесії на ринках переважали позитивні настрої. Але під кінець дня провідні індекси продемонстрували невелике зниження: S&P 500 втратив 0,29% вартості; Nasdaq – 0,28%; Dow Jоnes Industrial Average – 0,19%. Голова ФРС зазначив, що відновлення економіки все ще є слабким, незважаючи на деяке покращення житлового сектору: безробіття зберігається на високому рівні; зростання інвестицій бізнес-структур сповільнюється.

Згідно даних Управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго США, об’єм комерційних запасів сирої нафти у сховищах США (окрім стратегічних резервів) за тиждень (до 19 жовтня) зріс на 5,9 млн. барелів і склав 375,1 млн. барелів. Цей показник значно перевищив очікування експертів -  1,7 млн. барелів. Це вплинуло на динаміку ціни нафти, яка дещо просіла.

А індекс випереджаючих економічних показників у Китаї зріс лише на 0,3% у вересні, до 241,2 пунктів, темп зростання показника зменшився порівняно з 1,7% у серпні. Що ще раз підтверджує достатньо повільне економічне зростання.

Український фондовий ринок з таким зовнішнім фоном та негативними фінансовими результатами українських металургійних компаній завершив вчорашній день зниженням на 2,1%. Всі цінні папери індексного кошику продемонстрували зниження котирувань, окрім Укрнафти та Донбасенерго, акції яких зазнали незначних змін порівняно з ціною попереднього закриття. Найбільше знижувались акції Авдіївського КХЗ (-4,0%), Укрсоцбанку (-3,8%) та банку Аваль (-3,5%). Більше 2% курсової вартості втратили акції Мотор Січі, Азовсталі та Алчевського МК. Обсяг торгів акціями на ринку заявок залишається на такому ж низькому рівні – близько 7,5 млн. грн.

Тим часом, результати за 3 кв. опублікував Райффайзен Банк Аваль (РБА). На відміну від попередніх 10 кварталів, коли результати коливалися біля нуля, банк отримав прибуток у 52,5 млн.грн. Операційний прибуток банку (прибуток до відрахувань у резерви та оподаткування) склав 606 млн.грн. на 23% нижче ніж минулого року. Відрахування у резерви за кредитними втратами становили 507 млн.грн., або -33% р/р. Структура балансу банку майже не змінилася порівняно з попереднім кварталом, а власний капітал склав 6330 млн.грн., передбачаючи поточний мультиплікатор P/B у 0,32. Загалом, ціна акції банку вчора впала до найнижчого з березня 2009 року рівня, і зараз лише на 1 коп. вища від історичного мінімуму.

Відзвітувалась і Азовсталь, чистий дохід компанії знизився на 14% відносно 2-го кв. 2012р., та на 28% відносно 3-го кв. 2011р. В цілому за 9 місяців дохід знизився на 25% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. EBITDA за третій квартал Азовсталі склала -360 млн. грн., а чистий збиток – 690 млн. грн. Згідно фінансово-виробничих даних ціна продукції була нижчою за грошову собівартість у 3-му кварталі на $26 на тонні. EV на тонну виробництва становить $79 (за результатами 3-го кварталу), поточне значення EV/S – 0,12; трейлінгові значення: $66/тонну та 0,10 відповідно. В динаміці акцій з початку липня «Азовсталь» значно гірше виглядала на тлі своїх аналогів: так акції AZST знизились на 34%, ALMK — на 22%, ENMZ — на 5%, індекс УБ — на 23%. За останній час ціни акцій вирівнюються в порівняльних координатах. Акції «Азовсталі» уже не виглядають перекупленими щодо ринку.

Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк підтвердив повну заборону на експорт пшениці з України з 15 листопада. В результаті чого ціни на пшеницю зросли вчора на світових товарних біржах. Грудневий контракт на пшеницю на торгах у Чикаго подорожчав на 0,6%, до $8,735 за бушель ($320,92 за тонну).

Міжбанківський курс гривні по відношенню до долару вчора закрився на рівні 8,20 грн/дол. – найнижчому з 2009 року. Експерти Goldman Sachs, відновивши покриття економіки України, у своєму огляді прогнозують, що уряд України у кінцевому рахунку все ж таки зважиться на девальвацію гривні, а також звернеться за допомогою до МВФ. Говорячи про оптимальну для закриття дефіциту поточного рахунку та ослаблення тиску на платіжний баланс девальвація гривні на 30%.

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону, ф’ючерси на американські та європейські індекси у четвер переважно зростають. У другій половині дня очікується вихід щотижневої макроекономічної статистики з ринку праці США (дані по заявках на допомогу з безробіття); закази на товари довготривалого користування за вересень, індекс економічної активності ФРБ Чикаго за жовтень та індекс незавершених угод з продажу житла у США.

Новини

ПАТ «Єнакіївський металургійний завод» в січні-вересні 2012 року збільшило чистий збиток на 76,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - до 1 млрд. 364,5 млн. грн..

Відповідно до квартального звіту підприємства, його чистий дохід за цей період знизився на 2,6% - до 9 млрд. 945,1 млн. грн..

Коментар аналітика: слабонегативна звітність. Чистий дохід знизився на 6,4% відносно 2-го кв. 2012р., на 11,4% відносно 3-го кв. 2011р., за 9 місяців — на 2,6% відносно аналогічного періоду попереднього року. Виробництво змінилось у 3-му кв. відповідно на: -6,6%, +7,8%, а за підсумками трьох кварталів додало 12,4%. EBITDA за другий квартал склала -185 млн. грн., що є дещо гірше за наші очікування. Збитки у 3-му кварталі 2012 року склали 483 млн. грн.. Зниження доходу компанії за квартал на 6,4% відповідає зниженню обсягів виробництва на 6,6%, однак зростання грошової собівартості продукції на $21 на тонну порівняно з попереднім кварталом при зниженні світових цін на вхідну сировину носить не зовсім ринкову природу. EV на тонну виробництва становить $16 (за результатами 3-го кв. 2012 року), поточне значення EV/S (аналогічно) становить 0,03, трейлінгові значення такі ж. Ми очікуємо, що звітність емітента буде мати слабкий негативний ефект на ціну акції в найближчі торгові сесії. За останні 3 місяці акція повністю виправдала наші сподівання щодо динаміки ціни: зниження ринку на даному інтервалі склало 24,6%, акція ENMZ знизилась всього на 2,2%, виправдавши рекомендацію «купувати» відносно ринку.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 октября 2012
Падение
4 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Обзор фондового рынка
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Утренний обзор рынкаПадение
"НАВИГАТОР-ИНВЕСТ", Виталий Булынин.
Premarket: блок статистики может повлиять на расстановку сил до конца недели
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
Премаркет
Роман Петров, аналитик "Al-Ros"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду