Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 07:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 26 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 824,05+5,41%

ЄБРР погіршив прогноз зростання ВВП України з 2,5% до 1% в 2012 році, який є близьким до оцінок агентства Fitch +0,5%. Номінальний ВВП України складе 185 млрд. дол. А середньорічна інфляція за підсумками 2012 року становитиме 1,5%, дефіцит бюджету - 5,3% ВВП, баланс поточного рахунку - (-7,0)% ВВП. Зовнішній борг України, згідно з прогнозом, за підсумками поточного року становитиме 73% ВВП, валові резерви - 22% ВВП.

До прогнозів Goldman Sachs щодо девальвації гривні на 30% приєднався президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. Торги на міжбанківському ринку вчора завершилися невеликим зниженням курсу долара: 8,179/8,187 грн/дол. У ЗМІ пройшла інформація про те, що НБУ вводить жорсткий курс гривні, в результаті чого у більшості віддалень банків або валюту зовсім не продають, або ж не більше певної суми ($300-$1000) в одні руки, або необхідно замовляти завчасно по телефону.

Український ринок вчора скотився нижче 800 пунктів, в мінімумі досягаючи значень 766 пунктів. Таким чином, за день індекс УБ втратив 3,5% вартості. При цьому обсяги торгів акціями на ринку заявок зросли до 13,5 млн. грн., в тому числі в акціях Мотор Січі зосередилось близько 60% цього обсягу, 11% - в акціях Центренерго; інші – практично порівно розподілились між акціями індексного кошику. Найбільший вплив на зниження індексу здійснили акції Мотор Січі, які знизились на 2,9%. А найбільше зниження курсової вартості цінних паперів продемонстрували банк Аваль (-7,3%) та Азовсталь (-5,0%).

В цілому за останній місяць вітчизняний фондовий ринок обвалився на 25%. Аутсайдерами доходності з-поміж індексних акцій, в яких зосереджувалась існуюча на українському ринку ліквідність,  в цей час стали акції Авдіївського КХЗ, Азовсталі та Алчевського МК. А от інший металургійний завод – Єнакієвський МЗ – вийшов в лідери, скоротивши дисконт з іншими металургами – його ціна акцій за місяць не змінилась. Краще ринку торгувались акції Мотор Січі та Укрнафти.

Вчора за 9 місяців 2012 року звітувалась Укрнафта, чистий прибуток компанії збільшився до 2,051 млрд. грн. (+33%, р/р). Чистий дохід за цей період зріс до 19,658 млрд. грн. (+6%), а валовий прибуток зріс до 3,608 млрд. грн. (+34%). Зважаючи на невелике зменшення виробничих показників за 9 місяців (-3%, р/р), можемо відзначити зростання прибутковості компанії.

А от звітність Стаханівського ВБЗ була негативною. Очікування щодо збільшення обсягів реалізації заводом у другій половині року не виправдались: чистий дохід у третьому кварталі знизився на 21% порівняно з другим поточного року, а за 9 місяців — на 19%. Обсяги виробництва у 3-му кв. відповідно зменшились на 5,5% та 28%. Квартальна валова рентабельність знаходиться на рівні 1,5%. У 3-му кварталі компанія отримала 51 млн. грн. чистого збитку. На сьогодні платоспроможний попит на рухомий склад в СНД є вузьким, через наслідки фінансово-боргової кризи, і близьким до насичення. Таким чином, складно прогнозувати подальшу завантаженість Стаханівського ВБЗ, що додає ризиковості інвестиціям в його акції.

Тим часом, на світових торгових майданчиках переважали позитивні настрої на фоні публікацій ВВП Великобританії та позитивної макростатистики зі США.

Сьогодні на азійських ринках вранці переважають продавці, ф’ючерси на американські та європейські індекси також дещо знижуються на фоні слабкої звітності компаній. Важливою та найбільшочікуваною подією сьогодні стане публікація даних по ВВП США за третій квартал 2012 року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 октября 2012
Падение
7 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Premarket 26/10: c верой в то, что очередной «черной» пятницы не будетРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Комментарии к открытию рынкаПадение
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду