Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 07:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 октября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 875,15+6,2%

З 30-місячних мінімумів український ринок в п’ятницю продемонстрував досить сильний відскок на 5,4%. Усі індексні акції зросли на 4,1-7,2%. Дехто з аналітиків вже встиг оголосити про розворот ринку та пост-виборче раллі. Однак, ми поки що притримуємося думки, що ринок вже вкотре за останні місяці спрацював за правилом «продавай у понеділок, відкупай у п’ятницю». Іншими словами, фундаментальних причин для розвороту не було, і за усіма якісними характеристиками підйом нагадував скоріше масове закриття коротких позицій, як напередодні вихідних, так і напередодні виборів.

Вибори пройшли в цілому досить прогнозовано. За даними екзит-полів владна партія перемогла з невеликим відривом за партійними списками (28-31% голосів) і отримає ще 100-120 місць за мажоритарними. Таким чином, досить ймовірною стає ситуація збереження провладної більшості в парламенті, якщо до розрахунку брати альянс з комуністами та окремих депутатів самовисуванців, голоси яких можуть бути куплені вже у парламенті.

Тепер найбільш цікавим моментом бачиться зміна пост-виборчої економічної політики. Зокрема, наскільки швидко, і як успішно пройдуть переговори з МВФ, чия місія працює в Києві на цьому тижні, чи буде підвищено ціну на газ, чи відбудеться домовленість про знижку з Росією, чи буде девальвовано курс гривні, яким буде бюджет-2013 і як зміниться бюджетна політика в останні місяці 2012 року? Усі ці питання невдовзі отримають відповіді, і ринок може починати відігравати найбільш важливі рішення вже скоро.

Тим часом, на західних ринках триває корекція під впливом досить слабких результатів компаній за 3 кв. Навіть кращий за очікування американський ВВП за 3 кв., який вийшов зі значенням +2% кв/кв проти прогнозів +1,8%, не зумів розвернути тренд. Засідання ФРС на минулому тижні нічим не відзначилося, і ринки його навіть проігнорували. Проте, в Азії ще один центробанк – Філіппін – знизив процентну ставку. Загалом, намагання простимулювати зростання в регіоні, і зокрема внутрішнього попиту, може бути досить позитивним для ринків, однак, лише у разі, якщо буде ефективним. Поки що, зниження ставок в Кореї, Таїланді, Китаї особливо ні до чого не призвело. Єдиною ознакою стала стабілізація в промисловості Китаю, яка втім, незрозуміло як довго триватиме. В цьому плані слід дочекатися економічних даних за жовтень, які виходитимуть, починаючи з наступного тижня. Ще одним банком, який може проявити ініціативу у пом’якшенні, буде Банк Японії, який як очікується завтра додасть до програми викупу ще 10 трлн.єн.

Через загрозу урагану Сенді, який навалився на Нью-Йорк, і який визнано найсильнішим за останні 100 років, торги акціями сьогодні в США будуть відмінені. Сьогодні також починаються виплати понад €20 млрд. боргу Іспанії, і ринок звертатиме на цю подію увагу. Греція, яка знову ж таки сьогодні проведе переговори з Трійкою, буде також у фокусі інвесторів. Пізніше на тижні серед важливих подій будуть публікація індексів PMI у промисловості (четвер-п’ятниця) в світі, звіт про зайнятість у США в жовтні, виступ М. Драгі на тему монетарної політики. Не менш цікавим стане попередня оцінка рецесії в Іспанії у 3 кв. (завтра).

Новини

АК «Богдан Моторс». Фінансова звітність за результатами третього кварталу 2012 року.

Коментар аналітика: негативна звітність. Ключовим негативом є отримання компанією за 9міс.2012р. збитку на суму 256 млн. грн., в той час коли за повідомленнями ЗМІ консолідований збиток ще за 8міс.2012р. становив всього 66 млн. грн. Чистий дохід підприємства за результатами трьох кварталів знизився на 7% до 2,7 млрд. грн.; валовий прибуток – на 40% до 265 млн. грн.; EBITDA стає негативною -44 млн. грн. (за 9міс.2011р 97 млн. грн.); чистий збиток зріс на 83% до 256 млн. грн. Аналогічні негативні тенденції простежуються і при порівнянні результатів 3кв.2012р. та 2кв2012р. Валова рентабельність за 9міс.2012р. порівняно з 9міс.2011р. знизилась з 15% до 10%; а у 3кв.2012р. порівняно з 2 кв.2012р. з 12% до 8%.

Обсяг виробництва легкових авто в 3кв.2012р. склав 2120 од. (‑30%, 3кв./2кв.2012р); в цілому за 9 місяців поточного року завод виробив 9661 легкових авто (-39%, р/р). Позитивом є більш ніж 5-кратне зростання обсягів випуску автобусів, що однак суттєво не вплинуло на фінансові результати компанії. Обсяги реалізації Huyndai в 3кв.2012р. були на рівні попереднього кварталу і склали 6036 од.; за 9 місяців цей показник склав 16674 авто (+4%, р/р).

Фінансові результати компанії як і раніше суттєво залежать від обсягів продажу автомобілів Hyundai та в той же час погіршуються, зважаючи на роботу заводу з низьким рівнем завантаженості.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 октября 2012
Падение
4 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Premarket: внешние рынки склонны консолидироваться в узком диапазонеРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Обзор фондового рынкаПадение
ИК ИФГ КАПИТАЛ
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина
Комментарии к открытию рынка
ООО "Восточно-Крымская фондовая компания"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду