Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 07:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 1 ноября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 860,99-2,78%

Українські акції вчора продемонстрували невелике зростання, проігнорувавши повідомлення про падіння економіки країни за результатами 3-го кварталу та негативну макроекономічну статистику єврозони: індекс УБ додав 1,2%, закрившись на позначці у 886 пунктів. Обсяг торгів акціями на ринку заявок Української біржі склав 13,5 млн. грн., такий обсяг – більше 10 млн. грн. – тримається вже протягом тижня. Ринковими фаворитами лишаються Мотор Січ, Центренерго, Алчевський МК. З-поміж індексних акцій краще ринку виглядали Центр- та Донбасенерго, Мотор Січ та банк Аваль. Цінні папери Алчевського МК, Авдіївського КХЗ та Укрсоцбанку зменшили свої котирування протягом вчорашньої торгової сесії. Негативною динамікою також відзначились акції вагонобудівників та двох інших генераторів: Захід- та Дніпроенерго. Фінансові результати за третій квартал 2012 року як Стаханівського ВБЗ, так і останніх обох енергогенеруючих компаній були слабкими. Особливо при порівнянні прибутковості всіх генеруючих компаніях.

В цілому у жовтні 2012 року індекс Української біржі продемонстрував негативну доходність – «-12%». В цей же час минулого року жовтень-місяць виявився нейтральним для фондового ринку – доходність індексу була близько нульової позначки. У листопаді минулого року індекс УБ зріс на 9%, а у грудні втратив 8% вартості. Навряд чи у цьому році індекс зможе показати +9% (рівень 965 п.) у листопаді, поки що чинників, що підштовхували б індекс догори обмаль. Порівнюючи доходності за місяць індексних цінних паперів, маємо, що лише акції Єнакієвського МЗ зросли на 15%. Інші розділились навпіл: акції Центр- та Донбасенерго, Мотор Січ, банк Аваль та Укрнафта знизили свої котирування на 10-12% – торгуючись «по ринку»; акції обох металургійних комбінатів (AZST, ALMK), Авдіївського КХЗ та Укрсоцбанку – на 16-21% – «нижче ринку».

Курс гривні на міжбанківському ринку піднявся до 46-48% річних (46% - кредити overnight; 48,25% - кредити з терміном погашення в два тижні). Вище ставки піднімались весною 2009 року. Така висока вартість кредитів пов'язана з дефіцитом гривневої ліквідності.

Міністерство агрополітики та продовольства України поки що не буде вводити заборону на експорт пшениці, як повідомлялось раніше.

Вчора Європейський центральний банк та національні центральні банки єврозони завершили програму викупу з ринку покритих облігацій, метою якої була підтримка ліквідністю кредитних інститутів та підприємств, програма розпочалась у листопаді 2011 року, та мала ліміт у сумі €40 млрд. В цілому на первинному та вторинному ринках Євросистема придбала покритих бондів на суму €16,418 млрд.

Інфляція у вересні 2012 року в єврозоні склала 2,5% в річному численні, що співпало з очікуваннями аналітиків. Темпи інфляції уповільнилися. У вересні споживчі ціни в єврозоні виросли на 2,6%. Глава ЄЦБ Маріо Драгі очікує за підсумками року інфляцію в розмірі 2,4-2,6%, в ​​2013 році - 1,3-2,5%.

Рівень безробіття в єврозоні в черговий раз досяг рекордної позначки – 11,6%. Рівень безробіття залишається найвищим в Іспанії та Греції. На фоні цього європейські фондові індекси завершили вчорашню торгову сесію зниженням: німецький DAX 30 втратив 0,22% вартості, французький CAC 40 – 0,37%; британський FTSE 100 – 0,83%.

Індекс ділової активності Chicago PMI виявився гірше прогнозів і зріс у жовтні до 49,9 п. з 49,7 п. у вересні, але в той же час впритул наблизився до позначки у 50 п. – що говорить про посилення активності. Сьогодні вранці Китай опублікував значення індексу PMI у жовтні на рівні 50,2 п., порівняно з 49,8 п. у вересні. PMI Китаю, що розраховується банком HSBC зріс з 47,9 п. у вересні до 49,5 п. у жовтні.

Мінфін США повідомив, що згідно його розрахункам країна може досягнути граничного значення по державному боргу у 16,39 трильйони доларів вже до кінця 2012 року. При цьому ситуація ускладнюється наслідками урагану «Сенді». Експерти оцінюють збитки від урагану у розмірі $20-25 млрд. (за розрахунками економістів японського банку Nomura загальний збиток від «Сенді» може становити близько $100 млрд.).

Більшість американських фондових індексів знижувались вчора на 0,1-0,4%; сьогодні вранці фондові ф’ючерси США також знижуються на 0,2-0,4%. Торги акціями в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні проходять змішано.

Сьогодні очікуються дані з ринку праці США (звіт ADP та щотижневі дані по заявках з безробіття), індекс ділової активності в обробній промисловості, які визначатимуть настрої на світових фінансових ринках.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 ноября 2012
Падение
3 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Обзор рынка акций перед открытием дня 1.11.2012
SORTIS
Перед открытием
Брокерский Дом "Открытие"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket 01/11: деловая активность Китая может вновь приободрить покупателейРост
Олег Дрыжак, инвестиционный управляющий Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду