Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 06.07.2024 07:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 2 ноября 2012

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 845,16-1,84%

Оптимістичні дані зі США піднесли західні ринки на 1-1,5%. Так, індекс промислової активності ISM зріс до 51,7 з 51,5, попри прогнози зниження; заявки по допомогу по безробіттю впали за тиждень до 363 тис., а кількість нових робочих місць у приватному секторі по даним агентства ADP зросла вище очікувань на 158 тис. Підвищилися також і споживчі настрої. Це, разом зі зростанням індексу PMI в Китаї та інших азійських країнах, вселило в інвесторів оптимізм, що світова економіка поступово пожвавлюється у 4 кв.

Разом з тим, передчуття президентських виборів у США (наступний вівторок) та невирішене питання з фіскальним скороченням з початку нового року поки що роблять цей оптимізм досить стриманим.

Європейські події поки що відійшли на другий план. Єврогрупа на чолі з Ж.-К.Юнкером начебто пообіцяла повернутися до питання про виділення допомоги Греції 12 листопада, після того, як будуть виконані всі умови та узгоджений план по дефіциту та боргу. Цілком ймовірно, що Греції дещо пом’якшать умови, давши 2-річну відстрочку на проведення масштабної програми економії. Насправді, як показала практика останніх років, країна і без відстрочки не надто строго притримується запланованих показників.

Вчора «Метінвест» звітувався за перше півріччя 2012 року: холдинг знизив чистий прибуток на 71% по відношенню до аналогічного періоду минулого року, до $334 млн. Як повідомляється на сайті підприємства, його EBITDA знизилась на 47% — до $1,085 млрд. при рентабельності 16%. Зниження результатів «Метінвесту» є наслідком зниження цін на продукцію ГМК. Середня ціна української заготовки в 2011 році складала $632 за тонну, а у 2012 (10 міс.) — $570 за тонну, що на 10% нижче. Ринкова ціна ЗРС складала $178 за тонну (індійський концентрат 63,5%, Китай, CIF), а у 2012 (10 міс.) — $135, що на 24% нижче. Ринкова ціна коксівного вугілля у 2011 році складала $295 за тонну (Австралія, FOB), у 2012 (10 міс.) — $200, зниження на 32%. Ми очікуємо, що в другому півріччі EBITDA компанії знизиться сильніше, ніж у першому.

Тим часом, український ринок наштовхнувся на першу сильну хвилю фіксації прибутків тих, хто купував на минулому тижні та в понеділок. Якщо індекс втримається вище позначки 800 у найближчі торгові сесії, ймовірніше за все, ринок продовжить зростати у найближчі місяці. Сьогодні, зокрема, ринок навряд чи буде особливо активним, з огляду на те, що більшість спекулянтів, особливо тих, які вчора закривали позиції, не матимуть ніякого бажання входити в ринок напередодні вихідних. Навіть статистика з ринку праці в США навряд чи спровокує якісь більш-менш серйозні рухи на ринку. Надалі, значно більше залежатиме від загального стану фінансового сектору в Україні. Якщо Нацбанк дозволить більшу девальвацію гривні, ліквідність в системі зросте, ставки впадуть, плюс Україна піде на необхідні кроки для досягнення домовленості з МВФ, інтерес інвесторів до дешевих активів на ринку може почати повертатися і зростання матиме більш серйозну фундаментальну підтримку.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 2 ноября 2012
Падение
3 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Premarket: данные Минтруда США могут повлиять на исход торгов
Дмитрий Михайлусенко, ведущий специалист департамента интернет-трейдинга Dragon Capital
Перед открытиемПадение
Брокерский Дом "Открытие"
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Ежедневный обзорПадение
ИК Велес Капитал Украина


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду